Asansör boşluğunda ölüm: Beren Su’yu kurtarmak için gelen itfaiyecinin elinde termos varmış

Ankara'da asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden Beren Su Bolat'ı kurtarmak için yanında olan itfaiye görevlisinin Beren Su'yu tutmak yerine elinde termosla orada durması nedeniyle adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Gündem 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

13 yaşındaki Beren Su Bolat dört gün önce Sincan’da sınıf arkadaşının oturduğu apartmana gitti. Beren Su ile arkadaşı beş ve altıncı katlar arasında duran asansörde mahsur kaldı. İtfaiye geldi ancak Beren Su, kurtarma çalışması sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Arkadaşı ise kurtarıldı.

Beren Su’nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda itfaiye görevlileri hakkında Ankara savcılığı ‘taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla’ adli soruşturma başlattı.

Soruşturma dosyasında Beren Su ile arkadaşının kurtarılma çalışması sırasında çekilen bir fotoğraf da girdi. Fotoğrafta bir itfaiye görevlisinin, Beren Su iki kat arasında kalan asansörden arkası dönük bir şekilde indiği sırada onu tutmak yerine elinde termos olduğu görüldü. Beren Su’nun da asansörden indiği sırada alttaki boşluğa düştüğü belirtildi.

ABB: İdari soruşturma başlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: “23 Temmuz 2024 tarihinde Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir binada meydana gelen asansörde mahsur kalma vakasında yapılan kurtarma çalışmaları esnasında meydana gelen üzücü kazada 13 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesi üzerine; gerek savcılık makamınca gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili makamlarınca olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar neticesinde ilgili makamlarca üzücü olaydaki sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunun tespiti halinde ise tüm yasal işlemlerin hassasiyetle takip edileceğini ve uygulanacağını bildiririz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.