Çocuğa asansörde bıçaklı tacize 11 yıl hapis

Gaziantep'te bir çocuğu asansöre bindiğinde bıçakla tehdit ederek tacizde bulunduğu iddia edilen Ali K. hakkında karar verildi. Ali K., ’silahla tehdit’ suçundan 2 yıl, ’cinsel taciz’ suçundan ise 9 yıl olmak üzere toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ali K. 8 Aralık 2022’de Gaziantep Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde 15 yaşındaki çocuğun peşinden asansöre binip kapının kapanmasının ardından onu boğazına bıçak dayayarak taciz etmekle suçlanıyordu. Gözaltına alınıp tutuklanan Ali K. Gaziantep 10. Ceza Mahkemesi’nde ’Çocuğun cinsel istismarı, Silahla tehdit, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan müebbet hapis talebiyle yargılanmaya başladı.

Ali K. ile avukatı Av. Ali Haydar Karaca son duruşmada hazır bulunurken mağdur çocuk duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya mağdurun ailesinin avukatı Sevilay Esin Karakuş da katıldı.

Suçlamaları reddetti

Mahkeme başkanı bir önceki celsede sunulan esas hakkında mütalaaya karşı savunma yapması için sanığa söz verdi. Sanık Ali K. savunmasında olay yerindeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti. “Bulunmaması gerek yerde bulunduğunu” söyleyen Ali K. pişman olduğunu belirtti. Ali K. “Beyanlarda anlatılan tek doğru şey mağdura korkma sana zarar vermeyeceğim dememdir. Adaletinize güveniyorum. Yalan söylemiyorum. Mağdura dokunmam olmadı. Bıçak çekmedim. Sadece sana zarar vermeyeceğim dedim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.

‘Beyanları çelişkili’

Mağdur çocuğun avukatı Sevilay Esin Karakuş ise savunmasında Ali K.’nın eylemi kasten gerçekleştirdiğini söyledi ve “Kamera kayıtlarında sanığın asansör beklerken cebinden bıçağı çıkartarak tekrar cebine koyduğu görülmektedir. Sanığın kasten ve tasarlayarak olay yerine geldiğini kamera görüntülerinden net olarak anlamaktayız. Sanık bıçağın yanlışlıkla düştüğünü, müvekkilimin yaralanmadığını söylemektedir ama hastane kayıtlarında müvekkilimin elinden yaralandığı görülmektedir. Sanığın beyanları çelişkilidir. Özellikle şuna dikkat edilmesini istiyoruz. Müvekkilim başarılı bir öğrenciyken şu an okuluna gidemiyor. Okulu bırakma derecesine gelmiştir. Olayın üzerinden zaman geçmesine rağmen hala tek başına bir yere gidememektedir. Şikâyetçiyiz  ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Sanık Ali K.’nın Avukatı Ali Haydar Karaca ise “Dosya kapsamında suçun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyoruz. Mağdur hem soruşturma hem de kovuşturma aşamasındaki beyanlarında sanığın özel bölgelerine dokunmadığını söylemiştir. Dolayısıyla mağdurun beyanlarının hepsi doğru olsa dahi sadece müvekkilimin cinsel tacizden yargılanması gerekir. Dosya daha önce de görevsizlik kararıyla asliye cezaya gönderilmiştir. Suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Olay asansörde gerçekleşmiştir. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun unsurları oluşmamıştır. Olayın tam görüntüsünün yer aldığı kamera görüntüsü yoktur. Mağdurun beyanlarının kendi içinde çeliştiği görülmektedir. Müvekkil 10 aydır tutukludur. Tahliyesini ve beraatini istiyoruz” dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ali K.’yı ’silahla tehdit’ suçundan iki yıl, ’cinsel taciz’ suçundan dokuz yıl olmak üzere toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Camide içki şişeli fotoğrafa 7 ay 15 gün hapisCamide içki şişeli fotoğrafa 7 ay 15 gün hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.