Asılı bulunan çocuğun dayısı: Kimin günahını alacağız?

Şanlıurfa'da Menzil tarikatına bağlı bir Kuran kursunda kalan Abdulbaki Dakak, ahırda asılı bulunmuştu. Kursta öğrencilerden sorumlu olduğu belirtilen 'fahri imam' gözaltına alınıp serbest bırakılırken çocuğun dayısı da konuştu.

Gündem 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Mahallesi’ndeki yatılı bir Kur’an kursunda kalan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak 10 Haziran’da kayboldu ve 30 saat sonra kursun yanındaki ahırda asılı halde bulundu. Küçük çocuğun ölümü kayıtlara intihar olarak geçti ama halen olayda aydınlatılmayan noktalar bulunuyor. Menzil tarikatına ait olduğu öğrenilen medresede kalan çocuğun buradan kaçtığı ve ailesi tarafından geri gönderildiği iddialar arasında. Hazar Dost’un haberine göre baba Dakak, “Konuşulacak bir şey yok. Taziyemiz var. Bizi arayıp rahatsız etmeyin” dedi.

Öte yandan olaya ilişkin gelişmeler de yaşanıyor. Yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu kurs kapatılırken, kursta öğrencilerden sorumlu olduğu belirtilen ‘fahri imam’ A.P., gözaltına alındı ve kısa süre sonra serbest bırakıldı. T24’ten Candan Yıldız ise çocuğun dayısıyla görüştü ve dayısının açıklamalarına göre onların da medreseden şikayetçi olmadıkları anlaşıldı.

O kaçak medresenin imamı Diyanet'in personeli çıktıO kaçak medresenin imamı Diyanet’in personeli çıktı

Medresedeki kamera kayıtlarını izlediğini ifade eden dayı “Yeğenim, kaybolduğu gün sabah namazını kıldıktan sonra saat 5.18’de dışarıya çıkıyor. Çıktığı kamera kaydında var. Ama sonrası yok. O gün okula da gitmemiş. Okuldan doğrulattık. Okuldan dönmeyince kaybolduğunu hoca bize haber verdi” dedi. Çocuğun cesedini tesadüfen bulduklarını da söyleyen dayı, “Dere yataklarında aradık, insanın gözü kör olur burnunun ucunu bile göremez ya öyle oldu. Çocuklar oyun oynuyordu, ben de o an oradaydım. Oyun oynarken o ahıra girmişler ve Abdülbaki’yi görmüşler. Onlar haber verdi” sözleriyle olay gününü anlattı.

Aynı habere göre otopsi raporunda ise “ağız içerisinde ve göz çevresinde ve burun deliklerinde larva oluşumu görüldü” deniliyor. Ancak adli tıp uzmanları 30 saatte bunun olmasının mümkün olmadığı kanısında. Ayrıca dayı ise “Biz kimi suçlayacağız, kimin günahını alacağız” diyor. Bir anlık bir olay olduğunu düşünüyor.

Bir çocuk öldü, babası şikayetçi değil!Bir çocuk öldü, babası şikayetçi değil!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.