Ata Emre Akman’ın katili için 24 yıla kadar hapis istendi

Motokurye Ata Emre Akman'ı öldüren E.Ö. hakkında iddianame hazırlandı. Savcı 17 yaşından küçük E.Ö. için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Gündem 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ata Emre Akman 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman henüz 20 yaşındaydı. Okuduğu kentte motokurye olarak çalışan genç 11 Mayıs’ta Karesi ilçesinde bir adrese sipariş götürdü. Siparişi teslim edip çıktıktan sonra E.Ö. önünü kesti ve onu 25 yerinden bıçakladı. Olayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verse de Ata Emre Akman olay yerinde öldü. E.Ö. olaydan sonra kaçıp ailesiyle yaşadığı evde, saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası O.Ö. ile birlikte gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ten altı ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. tutuklandı. Baba O.Ö. önce serbest bırakıldı, ama medyadaki yayınların ardından yeniden gözaltına alınıp bu kez tutuklandı.

E.Ö. ifadesinde “Ona babamın imam nikahlı eşi Sultan Durmaz’ı nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım” dedi. E.Ö. hakkında iddianame hazırlandı ve 17 yaşından küçük olan E.Ö. hakkında tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmek suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olaydan sonra cinayette adı geçen ve imam nikahlı olduğu söylenen eş de konuştu. Sultan Durmaz Ata Emre’yi tanımadığını, onun üst kattaki komşusuna pizza getiren kurye olduğunu söyledi. Anne olarak çok üzüldüğünü anlatan Durmaz “Yaşananlarda suçum, günahım yok ama özür dilemem gerekiyorsa özür de dilerim” dedi.

Bu tutuklu baba oğulla 12 yıldır mücadele ettiğini anlatan Durmaz “Dört çocuk annesiyim. İlk eşimden iki kızım, Orhan’dan bir oğlum var. Orhan Özdemir’i ben terk ettim. Ahlaksızlığına göz yummadım, boyun eğmedim. Orhan’ın tek istediği çevremdeki insanlara rahatsızlık, huzursuzluk ve korku vermekti. 10 yıl sonra bir evlilik daha yaptım ve şu an 11 aylık bir oğlum daha var” diye isyan etti.

Kuryelerden Ata Emre Akman eylemi: Bizler birer rakam değiliz, insanız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.