Atatürk’ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri tutuklandı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri A.K., A.N., H.E., E.K tutuklandı.

Gündem 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kayseri’nin İncesu ilçesinde lise öğrencileri A.K., A.N. ve H.E., Atatürk’ün fotoğrafını yaktı. A.K.’nin fotoğrafı ateşe verdiği, diğer arkadaşlarının ise yanında bulunduğu öğrenildi. Olay sosyal medyada da paylaşıldı. Üç öğrenci jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır” dendi.

Atatürk’ün fotoğrafını yakan üç lise öğrencisinin gözaltına alınmasının ardından Kayseri’deki olaya E.K. isimli öğrencinin de karıştığı tespit edildi. Jandarma E.K.’yi de gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12’nci sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E. ve E.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İmam Hatipli çocuğa Atatürk'e hakaretten 1 yıl 8 ay hapis ve tahliyeİmam Hatipli çocuğa Atatürk’e hakaretten 1 yıl 8 ay hapis ve tahliye

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.