Avukat istifa etti, Hiranur Vakfı davasından yine karar çıkmadı

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada yine karar çıkmadı. Dava 9 Ekim'e ertelendi.

Gündem 18 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşından itibaren ‘imam nikahı’ ile evlendirdiği Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz kalması nedeniyle açılan davanın 5. duruşması dün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel getirildi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, duruşma öncesinde; “Eğitim Bakanı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı neredeydi? Yoklardı demiyorum varlardı ve bütün bu meselenin üstünü örttüler. Üstünü örtmek bir yana şimdi de resmen çocuk istismarını, kız çocuklarının okullara gönderilmemesinin ya da hangi okullara gittikleri oranda toplumda bir tür ayrışma ve bir tür dışlama yaratacak zemini yaratmanın peşindeler. Onların dertleri kız çocuklarının okuması falan değil. Onların dertleri bu ülkeyi bir karanlığa sürüklemek” açıklamasını yaptı.
Görülen duruşmada, mahkeme heyetinin davayı karara bağlama isteğine karşın Kadir İstekli’nin avukatı dosyadan istifa ederek davanın ertelenmesini sağladı. Mahkeme heyeti, avukatın istifası üzerine duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.

Hiranur Vakfı davasında sanık avukatı baro çalışanına tokat attıHiranur Vakfı davasında sanık avukatı baro çalışanına tokat attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.