Aydın’da aile dramı: Beş yaşındaki yeğenlerini kurtarmak isteyen iki amca sulama kanalında can verdi

Aydın'da beş yaşındaki kızını kurtarmak için sulama havuzuna atlayan baba Adem Aktaş ve iki kardeşi büyük bir trajedi yaşadı. Baba ve kızı sağ kurtulurken iki amca boğularak hayatını kaybetti.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde sıradan bir gün hızla trajediye dönüştü. Atça Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan beş yaşındaki A.A. evlerinin yanında bulunan sulama havuzuna düşerek hayatını tehlikeye attı. Ailenin kendi imkanlarıyla oluşturduğu yaklaşık dört metre derinliğindeki havuz, birkaç saat içinde bir yaşam mücadelesinin ve ölümün sahnesi haline geldi.

Minik A.A.’nın havuza düştüğünü fark eden baba Adem Aktaş hiç düşünmeden kızını kurtarmak için suya atladı. Baba kızı için hayatını riske atarken hemen arkasından iki kardeşi, 26 yaşındaki Murat Aktaş ve 33 yaşındaki Erkan Aktaş, Adem’in yardımına koştu. Kardeşler aile bağlarının gücüyle cesaret bulup havuza atladılar ancak iş beklendiği gibi gitmedi.

Suların içinde mücadele eden baba ve iki kardeşi kısa sürede çıkışı bulmakta zorlanmaya başladı. Dört metre derinliğindeki havuz onları yutacak gibi görünüyordu. Havuzun kenarında yaşanan bu korkunç sahneyi gören diğer aile bireyleri dehşet içinde durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Ancak yardımlar gelene kadar Murat ve Erkan Aktaş için zaman tükeniyordu.

Olay yerine hızla sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler baba Adem ve kızı A.A.’yı havuzdan sağ çıkararak ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi. Ancak Murat ve Erkan Aktaş için aynı şey söylenemedi. Kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen iki kardeş hayata veda etti. Aile fertleri için bu anlar tarifsiz bir acının başlangıcı oldu.

Hayatını kaybeden Murat ve Erkan Aktaş’ın cansız bedenleri otopsi için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi morguna gönderildi. Aile için bu durum şok edici bir kaybın habercisiydi. Baba Adem ve kızı A.A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilse de yaşadıkları trajedi onları derinden etkiledi.

İzmir'deki vahşette üç çocuğunu katleden baba öldüİzmir’deki vahşette üç çocuğunu katleden baba öldü

İki genç motokurye aynı gün iş başında öldüİki genç motokurye aynı gün iş başında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.