Ayhan Bora Kaplan adı geçince bir dosya böyle kapanmış: Organize’de benimle alay ettiler

Ankara yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan, geçtiğimiz hafta yurt dışına çıkmak üzereyken düzenlenen operasyonla yakalandı. Kaplan’a ve diğer şüphelilere, geçtiğimiz yıllarda işlenen birçok suç üzerine sorular soruldu. 

Gündem 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Kaplan, sorulan olayların birçoğundan haberi olmadığını söylüyor. Fakat dosyadaki mağdur ifadelerinin en dikkat çekenlerinden biri 2018’de Ankara’da Kaplan’ın oğlunun kirvesi Erkin Yıldırım’ın da içinde olduğu bir grubun, bir kafe sahibini silahla korkutarak sıfır araba almasını istemesine dair. 

Dosyadaki ifadelere göre Ankara’daki bir barın önünde Yıldırım’ın tanıdığı olan iki kişi havaya açıyor, barın güvenliği ateşin kendilerine yönelik olduğunu düşünüp karşılık veriyor. 

Çatışmada, kimse yaralanmıyor ama Yıldırım’ın tanıdıklarının arabası zarar görüyor. 

Ertesi gün mekana tekrar gelen Yıldırım’ın tanıdıkları, mekan sahiplerinden zararlarının karşılanmasını talep ediyor. Mekan sahipleri bu talebe olumsuz yanıt verince, görüşmeye, telefonla Erkin Yıldırım dahil oluyor. 

‘Size bir ceza kesilmiş, bu cezayı ödeyeceksiniz’

İfadelere göre Yıldırım, mekan sahibi ve işletmecisine “Ben Erkin Yıldırım. Ayhan Bora Kaplan’ın ortağıyım. Gelenler benim tanıdıklarım, zararlarını karşılayacaksınız. Nasıl geldilerse öyle gidecekler. Size bir ceza kesilmiş, bu cezayı ödeyeceksiniz” diyor. 

Mekan sahipleri, Yıldırım’ın da talebini reddedip, gelen iki kişiyi kapıdan uğurlarken, kapıdaki kişilerin silah çektiğini anlatıyor. Bu sırada olay yerinden geçen polislerin müdahale etmesiyle olay kapanıyor. 

Ayhan Bora Kaplan ise olaydan sonra bir adamını olayın yaşandığı mekana yollayarak “Bu olayın bizimle ilgisi yok” mesajını gönderiyor.

Yaşananların ardından Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden üç polis, olayın olduğu bara geliyor. Polislere olayı anlattıklarını söyleyen mağdurlar ifadelerinde, “Beni gülerek, alay ederek dinlediler” diyor. 

Üç gün sonra ise Organize Şube’den aranan mağdur, Ankara Emniyet’ine gidiyor. 

Şube’deki memurların “Bundan bir şey çıkmaz, bu konuyu uzatma” diyerek kendisini şikayetten vazgeçirmeye çalıştıklarını anlatan mağdur, Organize Şube’deki memurların, ‘alay eder’ gibi ifadesini aldığını anlatıyor. Mağdur, verdiği ifadenin kayda alınıp alınmadığını bilmediğini söylerken, aradan geçen 5 yılda, kimsenin soruşturma hakkında kendisine bilgi vermediğini belirtiyor.

Ayhan Bora Kaplan, olay hakkındaki sorulara ise “Erkin Yıldırım benim oğlumun kirvesidir. Çok uzun zamandır görüşmedim. Hiçbir şeyden haberim yok” yanıtını verdi.

Mağdur, Erkin Yıldırım’dan şikayetçi olduktan sonra polislerin sürekli mekanına ceza yazdığını ve uygulama yaptığını belirtirken “Can güvenliğimden endişe ettiğim için 2018’den 2021’e kadar köyde yaşadım, haftada bir gün Ankara’ya geldim” diyor.

Ayhan Bora Kaplan CHP’li belediyeden ihale almışAyhan Bora Kaplan CHP’li belediyeden ihale almış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.