Ayhan Bora Kaplan duruşması başladı: Eski Ak Partili meclis üyesi kendini yalanladı

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan ile örgüt şüphelisi 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar arasında yer alan eski Ak Partili Meclis Üyesi önceki ifadelerini yalanlayarak Bora Kaplan ile tanıştığını söyledi.

Gündem 15 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının ilk duruşması Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’ndeki kapalı duruşma salonunda başladı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların hazır bulunduğu salonda ifadeler alınmaya başlandı.

Tutuklu sanıklardan Ak Parti Çankaya eski Belediye Meclis Üyesi Barış Kurt ile savcı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Barış Kurt duruşmada “Ben bu insanlardan sadece Ayhan Bora Kaplanı tanırım. Albüm Bar’a kız arkadaşımla gidip geliyordum. O esnada arkadaş olduk” dedi.

Savcı “2018 yılındaki ifadesinde tanımıyorum demişsin” diye sordu. Barış Kurt “O zaman Çankaya Belediyesi Ak Parti Belediye Meclis üyesiydim. Savcı da sorunca siyasi kişiliğimden dolayı tanımıyorum dedim” cevabı verdi. Bunun üzerine savcı Barış Kurt’a “Siyasi kişilikle ne alakası var. Ayhan Bora Kaplan sakıncalı bir adam mı? Cevap yok” dedi.

Barış Kurt: HTS ile polisin fezlekesi çelişiyor

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü operasyonu Erkan Doğan adlı Kızılay’da büfesi olan bir kişinin verdiği ifadeyle başlamıştı. Erkan Doğan eski patronu olduğunu söylediği Barış Kurt’tan alacağını istediği için kendisine Kaplan’ın adamlarınca iki gün boyunca işkence edildiğini, Kaplan tarafından kerpetenle dişlerinin söküldüğünü anlatmıştı. Barış Kurt, Erkan Doğan’ın ifadelerinin hepsinin çelişkili olduğunu öne sürdü. Barış Kurt polisin hazırladığı fezleke ile BTK’dan gelen HTS kayıtlarının birbirini tutmadığını, bunu polislerin bilerek yaptığını söyledi. Barış Kurt kendisiyle ilgili fezlekeyi hazırlayan polisler ve HTS raporunu yapan bilirkişi hakkında suç duyurusu yapacağını söyledi.

Ayhan Bora Kaplan'a bilgi sızdırmakla suçlanan polis görevden alındıAyhan Bora Kaplan’a bilgi sızdırmakla suçlanan polis görevden alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.