Ayhan Bora Kaplan operasyonu Emniyet’e uzandı: Müdürler açıkta

Yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandıktan sonra organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde önemli görevlerde bulunan emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 9 polisin açığa alındığı ortaya çıktı.

Gündem 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının yargı ve emniyete uzanıp uzanamayacağı tartışmaları sürerken Ankara Emniyeti’nde kritik bir gelişme yaşandı. T24’den Asuman Aranca, aralarında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde önemli görevlerde bulunan emniyet müdürlerinin de olduğu dokuz polisin, ‘suç örgütü’ iddiasıyla açığa alındığı yazdı.

Ankara’da yeraltı dünyasında ‘Kaplanlar’ olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve adamları hakkındaki soruşturma sürerken, Ankara Emniyeti’nde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. T24’ün aktardığı bilgiye göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde çok kritik görevlerde bulunan bazı müdürlerin de aralarında bulunduğu dokuz kişi, yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Söz konusu polisler hakkında bir süredir müfettiş incelemesinin devam ettiği, bu kapsamda müfettişlerin talebi ve Bakan Ali Yerlikaya’nın oluruyla dokuz kişinin dün akşam saatlerinde açığa alındığı ifade edildi. Gerçekleşen açığa almalar, Kaplan’ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddialarını da güçlendirdi.

Soruşturma kapsamında açığa alınan emniyet mensupları ise şöyle:

Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Ö., eski Pasaport Şube Müdürü olan Ankara Kazan Asayiş Şube Müdürü Ercan K., eski Suç Örgütleri Ekipler Emiri Başkomiser Ercan K., eski organize ekipler komiseri Onur A., eski Organize Şube Ekipler Amirliği’nde görevli polis memuru Önder P.

Açığa alınan Onur A.’nın, organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle bir dönem yargılanan, kamuoyunda Kürt Ahmet olarak bilinen Ahmet Turgut’un yeğeni Şahin Turgut’u bir restoranda darp ettiği iddiasıyla yargılandığı öğrenildi. Onur A.’nın bir dönem eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın özel kaleminde çalıştığı da belirtildi.

Ne olmuştu?

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Ankara’da TRT önünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüntüleri ortaya çıkan Ayhan Bora Kaplan ve grubuna geçtiğimiz ay operasyon düzenlenmişti. Ankara yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Kaplan, ifadesinde bir polis müdürünün kendinden rüşvet istediğini de iddia etmişti.

Ayhan Bora Kaplan adı geçince bir dosya böyle kapanmış: Organize’de benimle alay ettilerAyhan Bora Kaplan adı geçince bir dosya böyle kapanmış: Organize’de benimle alay ettiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.