Ayhan Bora Kaplan’ın sağ koluna Ankara’da silahlı saldırı

Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmasında tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın ‘sağ kolu’ olarak bilinen ve 6 Ekim’de Kıbrıs’tan döndükten sonra gözaltına alınan Serdar Sertçelik silahlı saldırıda yaralandı.

Gündem 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yakın olduğu iddia edilen Ankaralı suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın grubuna yapılan operasyonda yakalanamayan fakat bir süre sonra teslim olan Serdar Sertçelik, Ankara’da silahlı saldırıya uğradı.

Sertçelik’in ifadesinin soruşturmanın seyrini değiştirebileceği iddia ediliyordu. ‘Gelsin Hayat Bildiğin Gibi’ isimli dizide rol alan Nilsu Berfin Aktaş’ın eşi olarak bilinen Serdar Sertçelik’in suç örgütünün yöneticisi olduğu ve piyasadan ele geçirdiği yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Antalyalı iş insanı Muhammed Sağ kısa süre önce kamuoyuna yansıyan açıklamalarında ortağı olduğu Elmacı Market’in satışı sırasında dolandırılmak istendiğini, Sertçelik ve ortağı Koray Özdöl tarafından başına silah dayandığını iddia etmişti. Sonrasında 2021’de Antalya’da polise yaptığı başvurunun kabul edilmediğini iddia eden Sağ devreye Ayhan Bora Kaplan’ın girdiğini, kendisinin de can güvenliği için yurt dışına çıktığını belirtmişti.

Ayhan Bora Kaplan’dan ‘imalı’ paylaşım

Sertçelik’in yaralanmasının ardından Ayhan Bora Kaplan sosyal medya hesabından “İyi günde herkes dost” açıklaması yaptı. İddialar Kaplan ve Sertçelik’in arasının açıldığı yönünde.

Ayhan Bora Kaplan olayında bir iddia da avukattan: Emniyet müdürü Alp Arslan '10 milyon ver, iş tatlıya bağlansın' dediAyhan Bora Kaplan olayında bir iddia da avukattan: Emniyet müdürü Alp Arslan ’10 milyon ver, iş tatlıya bağlansın’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.