Aylardır taciz ve tehdit, sonunda şiddet: Öldürmesi mi gerekiyor?

Bursa'da eski erkek arkadaşından birçok kez şikayetçi olan ama sonuç alamayan Sibel Kahraman, 9 Eylül'de şiddete maruz bırakıldı. İ.Ş.'nin 9 kere kafa attığı Sibel Kahraman'ın burnu kırıldı. Avukatı Altın ise bir işlem yapılmamasına tepkili ve "Ölmesi mi gerekiyor?" diyor.

Gündem 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan Sibel Kahraman, erkek arkadaşı İ.Ş.’den ayrıldı ve yaklaşık 6 aydır şiddet, taciz ve tehditle mücadele ediyor. Yaşadığı son şiddet ise 9 Eylül’de bir kafede otururken gerçekleşti. Kadının ifadesine göre; arkadaşıyla bir kafede otururken içeri İ.Ş. de girdi. İki arkadaşın masasına gelen İ.Ş. Sibel Kahraman’ı kolundan tutup dışarı çıkararak zorla arabaya bindirmeye çalıştı. Bu sırada da İ.Ş. kadına “Öldürürüm, neden beni aramadın, … misin sen?” diyerek tehditte bulundu ve hakaret etti. Sibel Kahraman’ın avukatı Semih Altın ise 10Haber’e yaptığı açıklamada; kadının zorla arabaya bindirildikten sonra şiddete maruz bırakıldığını belirtti.

Silah iddiası, taciz ve tehdit mesajları

Sibel Kahraman’a İ.Ş.’nin 9 defa kafa attığını ve burnunun kırıldığını belirten Avukat Altın, Kahraman’ın ameliyat olacağını söyledi. Ayrıca Avukat Altın, Sibel Kahraman’ın İ.Ş.’nin ruhsatsız silah taşıdığını ve bu silahına bir an önce el konulmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Sibel Kahraman, kendisini mesajlarla taciz ve tehdit eden İ.Ş.’den şikayetçi oldu.

Öte yandan Sibel Kahraman, daha önce de defalarca şikayetçi olmuştu. İ.Ş., kadına iç çamaşırlı fotoğraflar, hakaret dolu mesajlar atıyordu ve bir önceki şiddet olayında da iddiaya göre; kadının üzerinde sigara izmariti söndürmüştü. Altın, “Sibel Kahraman’ın arkadaşları da suç duyurusunda bulunmuşlar. Tutuklanmazsa Sibel Kahraman’a zarar verebilir. 5-6 aylık süreçte defalarca şikayette bulunmuştu. 9 Eylül’de koruma kararı aldırıyor. Önceki şikayetlerden ise sonuç çıkmıyor. Sigara izmariti söndürmüş önceki şiddet olayında İ.Ş. ancak doktor raporunda yazılmamış bu. Şu anda önleyici tedbir var. Yanına yaklaşması engellenmiş oluyor ama bu bir çare değil bence. Burada daha farklı tedbir uygulanmalı; elektronik kelepçe veya tutuklama gibi. Öldürmekle tehdit ediyor ve dışarıda. Bu şahsın içeri girmesi için illa öldürmesi mi gerekiyor? Bu kadar suç dosyası olan bir insanın fiziki zarar vermesini beklemeden tutuklanması lazım. Tutuklanırsa da ilk celsede çıkmaması lazım, çıkınca da zarar verebilir. Bu kadına şiddet olayı” dedi.

Öte yandan İ.Ş.’nin hakkında çok sayıda suç dosyası bulunduğunu da belirtti Altın ve İ.Ş.’nin Sibel Kahraman’a “İnfazımı senin yüzünden yakacağım” dediğini aktardı. İ.Ş.’nin denetimli serbestlikle dışarıda olduğunu ifade eden Altın, “Bu adam başkasına da zarar verebilir. Tehlikede olan sadece Sibel Hanım değil diğer insanların da can güvenliği söz konusu” diye konuştu.

Kadın haklarını savunmanın bedeli: Bastonla dolaşıyorKadın haklarını savunmanın bedeli: Bastonla dolaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.