Aynı evde YKS’ye hazırlanıyorlardı, dereceyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandılar

Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyan ve birlikte YKS'ye hazırlanan iki yakın arkadaş Sevgi Kırmızıbekmez ile Zehranur Döğenci dereceyle aynı tıp fakültesini kazandı.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Sevgi Kırmızıbekmez ile Zehranur Döğenci, Kabataş Erkek Lisesi’nde beş yıl birlikte okudular. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) daha iyi hazırlanabileceklerini düşündükleri için İstanbul’da ailelerinden ayrı eve çıkmaya karar verdiler.

Ailelerinin onayı ve desteğini alan iki arkadaş, yoğun bir çalışma temposuna girdi. Sınava hazırlık sürecinde birbirlerine destek olan ikili bu temponun sonucunda YKS’de dereceye girmeyi başardı.

Sevgi Kırmızıbekmez, yabancı dil testi Almanca birincisi ve sayısal 2 bin 61’incisi, Zehranur Döğenci ise sayısal 2 bin 572’ncisi olarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı.

‘Birbirimize güç verdik’

Sevgi Kırmızıbekmez, YKS her ne kadar bireysel bir süreç olarak görülse de ortak çalışma temposuyla dereceye girdiklerine değindi. Kırmızıbekmez, “Canımız sıkıldığında birbirimize destek olduk, güç verdik. Birlikte güzel bir süreç geçirdik. Şimdi de aynı okula, Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gidiyoruz.” dedi.

Kazandıkları fakültenin ortak hedefleri olduğunu söyleyen Kırmızıbekmez, birbirlerini rakip olarak görmediklerini ve birbirlerinden görerek motive olduklarını söyledi:

“Okuldan ya da dershaneden yorgun geldiğimizde ister istemez yatmak ya da oturmak istiyorduk. Ama birimiz birden çantasındakileri çıkarıp çalışmaya başlayınca, işte o zaman diğerimiz ‘Ben de çalışmalıyım.’ diyordu. Birbirimize karşı öyle rakip gibi hisler beslemiyorduk, böyle birbirimizden görerek motive oluyorduk. ‘Aynı okula gitsek ne güzel olurdu.’ gibi hayallerimiz vardı ama bunu çok da dillendirmiyorduk. Oldu ve şu anda çok mutluyuz. 5 yıldır birlikteyiz, şimdi bir 6 yıl daha beraberiz. Ömür boyu bir arkadaşlık edindik.”

‘Cerrahpaşa’yı kazanmamız, alabileceğimiz en güzel haberdi’

Zehranur Döğenci ise hedefledikleri fakülteye gidecekleri için çok mutlu olduklarını belirterek “Biz zaten yolun başında, ‘Beraber tıp için hazırlanacağız.’ diye başladık. Cerrahpaşa’yı kazanmamız, alabileceğimiz en güzel haberdi.” dedi.

Beş yılın ardından birlikte altı sene daha aynı sıralarda eğitim görecekleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Döğenci, ailelerinin süreçteki desteklerine de dikkat çekti ve şöyle söyledi:

“Ailelerimiz olmasa zaten bizim arkadaşlık ilişkimiz bu kadar ileriye gidemezdi. Onlar sayesinde bir eve çıkabildik. Onların maddi, manevi desteği sayesinde bu süreci götürebildik. İyi ki bize güvendiler ve bir arada kalmamıza izin verdiler. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz beraber hazırlanarak çok büyük bir psikolojik yükten kurtulduk. Birbirimize verdiğimiz destek, bize kimsenin veremeyeceği bir destekti. Çünkü biz birbirimizi çok iyi anlıyorduk. Her YKS öğrencisine arkadaşından destek almayı önerebilirim çünkü gerçekten çok şey fark ediyor.”

YKS sonuçları belli oldu: Kadınlar sözelde, erkekler sayısalda başarılıYKS sonuçları belli oldu: Kadınlar sözelde, erkekler sayısalda başarılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.