Babaannesini ziyarete giderken vuruldu: İntikam ateşi ona denk gelmiş

Adana'da babaannesini ziyarete giden Ahmet Karatepe tam taksi durağının önüne geldiği sırada vuruldu. İki kişinin açtığı ateşin ortasında kalan genç şüphelileri tanımıyordu ama onların hesaplaşmasının kurbanı oldu.

Gündem 16 Nisan 2024
Ahmet Karatepe'nin vurulduğu anlar güvenlik kamerasına da yansıdı.

Adana’da yaşayan Mersin’de nakliye işi yapan 28 yaşındaki Ahmet Karatepe evine döndükten sonra 6 Nisan’da babaannesi Fatma Karatepe’nin yanına gitmek için yola çıktı. Çünkü babaannesinin bacağına kaynar su dökülmüştü ve Ahmet onu merak ediyordu. Motosikletiyle seyir halinde olan genç bir taksi durağının önünden geçerken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Silahlardan çıkan kurşunlardan biri Karatepe’nin sırtına isabet etti. Karatepe kanlar içinde yere yığılırken şüpheliler 15 el ateş edip kaçtı.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Karatepe doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Karatepe’nin cenazesi yakınları tarafından alınarak Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin İbrahim Efe K. ile Aydın T. olduğunu tespit etti. Polis şüphelilerin saklanabileceği adreslere operasyon düzenledi, ancak sonuç alınamadı.

Şüphelilerin neden ateş açtığı araştırılırken aynı gün öğle saatlerinde bu iki kişinin motosikletine otomobil çarptığı, çıkan tartışmada da bu ikisinin sürücüyü dövdüğü belirlendi. Onlar şoförü döverken taksicilerin de “Eşinin yanında biri dövülmez” diyerek İbrahim Efe K. ile Aydın T.’yi dövdüğü ortaya çıktı. Şüpheliler bunun intikamını almak için taksi durağına ateş açmıştı, ama vurulan o sırada tesadüfen orada bulunan Ahmet Karatepe olmuştu.

Oğlunun kaza kurşununa kurban gittiğini belirten Erdal Karatepe “İftarını yaptı, babaannesinin yanına gideceğini söyleyip evden çıktı. Aradan yarım saat geçtikten sonra vurulduğunun haberini aldık. Başımdan kaynar sular döküldü. Oradan geçerken şüpheliler ateş açmış. Kurşunlar oğluma gelmese başkasına isabet edecekmiş. Çok iyi bir insandı, herkes çok severdi. Evlendirmek istiyorduk, çeyiz hazırlığı da yapıyorduk. Genç yaşta evladımı toprağa verdim. Şüphelilerin bir an önce yakalanmasını istiyorum” dedi.

Ahmet Karatepe’nin babaannesi Fatma Karatepe ise “Her gün beni ziyarete geliyordu. Elin bir kör kurşununa rastladı. Ciğerleri dökülsün. Adı tatlı Ahmet’im, ben kime Ahmet diyeceğim şimdi?” diyerek gözyaşı döktü. Cinayet polisi şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttuKamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.