Babasını öldürdü, dört parçaya ayırdığı cesedini dereye attı, sonra kayıp diye başvurdu

Edirne’de kayıp olarak aranan Şerif Yalçın'ın dere yatağında parçalara ayrılmış cesedi bulundu. Kayıp başvurusunu yapan oğlu Canberk Yalçın babasını tabanca ile öldürüp balta ile parçaladığını cesedini dere yatağına attığını itiraf etti.

Gündem 23 Eylül 2024
Şerif Yalçın (solda), Canberk Yalçın (sağda)

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir kırsal mahallede kaybolduktan 19 gün sonra çuval içinde cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran haftalardır Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi. “Kim veya kimler öldürdü,” “Neden öldürdü” gibi sorular çeşitli spekülasyonların gölgesinde yanıt beklerken ülkenin her yanından benzer haberler geliyor. Okuyanı dehşete düşüren aile içi cinayet bu kez yurdun en batısından, Edirne’den geldi.

Edirne’nin Süloğlu ilçesi Domurcalı köyünde yaşayan 27 yaşındaki fabrika işçisi Canberk Yalçın dün sabah saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na birlikte yaşadığı 58 yaşındaki babası Şerif Yalçın için kayıp başvurusu yaptı. Jandarmanın ifadesine başvurduğu Canberk Yalçın eşiyle birlikte gece köydeki mevlide gittiklerini, döndüklerinde babasının odasının ışığının yanmadığını görünce uyuduğunu düşündüklerini söyledi. Yalçın sabah kalktıklarında babasının evde olmadığını görünce kayıp başvurusu yaptıklarını anlattı. Jandarma köy ve çevresinde arama çalışması başlattı. Çalışmalara kayıp başvurusu yapan oğlu Canberk Yalçın da katıldı, ancak aramalardan sonuç alınamadı.

Kızı 26 yıldır kayıp olan baba: Narin olayını izlerken yüreğim cız ediyorKızı 26 yıldır kayıp olan baba: Narin olayını izlerken yüreğim cız ediyor

Jandarma şüpheli hareketleri ve çelişkili ifadeleri üzerine Canberk Yalçın’ı gözaltına aldı. Yalçın sorgusunda babasını tabancayla öldürdükten sonra baltayla parçalara ayırıp köy yakınlarında dere yatağına attığını söyledi. Jandarma dün saat 03.00 sıralarında Şerif Yalçın’ın dört parçaya ayrılmış cesedini dere yatağında buldu. Canberk Yalçın’ın babasının kanı bulaşan elbiselerini de eve getirip yakmaya çalıştığı belirlendi.

Canberk Yalçın’ın ifadesinde eşinden boşanan babasının başka bir kadınla evlenmek istediğini ve köyde değeri yüksek altı dönüm tarlanın mirasının bölünmesi korkusuyla cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Canberk Yalçın jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Beş aydır kayıp olarak aranıyordu, yeğeni tarafından öldürüldüğü ortaya çıktıBeş aydır kayıp olarak aranıyordu, yeğeni tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.