Babasını şeker komasına sokmuş, öldürüp asmış, ‘intihar etti’ demiş

49 yaşındaki Samet Bulut’u şeker komasına sokarak öldürüp 'kendini asarak intihar' süsü vermekle suçlanan kızı Ayşegül Bulut, eşi Penbe Bulut ve kızının sevgilisi Mehmet Karadağ için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. İddianamede anne, kız ve sevgilisinin acımasız planı detaylarıyla anlatıldı.

Gündem 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen dolandırıcılık dosyası kapsamında Mehmet Karadağ’ın evinde jandarma ekiplerince arama yapıldı. Bozarmut Mahallesi’ndeki adreste yapılan aramada Karadağ’a ait bir evrakta kız arkadaşı Ayşegül Bulut’un adı geçince dosya kapsamında araştırma yapıldı. Jandarma 16 Mart’ta Ayşegül Bulut’u gözaltına aldı. Bulut’un sorgusunda şüpheli davranışları dikkati çekince soruşturma genişletildi.

Soruşturma kapsamında Ayşegül Bulut’un babası Samet Bulut’un 25 Şubat 2022’de intihar ettiği, kendisinin de o gün ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğuna dair dosyası olduğu belirlendi. Bu kez jandarma Ayşegül Bulut ile erkek arkadaşı Mehmet Karadağ’ı çapraz sorguya aldı. İkili Samet Bulut’u öldürdüklerini ve buna intihar süsü verdiklerini itiraf etti. Soruşturma kapsamında anne Penbe Bulut da gözaltına alındı. Ayşegül Bulut ile dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan Mehmet Karadağ tutuklandı, Penbe Bulut adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ailesine kurşun yağdırıp cami avlusunda intihar ettiAilesine kurşun yağdırıp cami avlusunda intihar etti

Annesi ile öldürme planı yapmış

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan olayla ilgili iddianamede Ayşegül Bulut’un babası Samet Bulut’a ait zeytinyağlarını Mehmet Karadağ’a aktardığı belirtildi. Samet Bulut’un dolandırıcılık şikayetiyle savcılığa başvuracağını söylemesi üzerine Ayşegül Bulut’la annesinin babayı öldürmek amacıyla plan yaparak bunu eyleme döktükleri anlatıldı.

İp ve insülin kalemini tülbentle taşımış

İddianamede Mehmet Karadağ’ın Samet Bulut’un işe gidiş saatine yakın bir zamanda, servise bineceği yerin karşısında kullanılmayan evin ardiye kısmında ellerinde lateks eldiven ve siyah kıyafetlerle beklemeye başladığı, Penbe Bulut’un bulaşık yıkama bahanesi ile evde bulunduğu belirtildi. Ayşegül Bulut’un da ip, insülin kalemi ve plastik sandalyeyi tülbent ile tutarak olayın gerçekleştiği yere getirdiği iddianamede anlatıldı.

Kimyasal madde ile bayıltmışlar

İddianamede Karadağ’ın kimyasal maddeyle Samet Bulut’u bayılttığı, ardından insülin kalemine iğne takıp kıyafet üzerinden enjekte ederek hipoglisemiyle şuurunu kaybetmesine neden olduğu, ardından da ipi boynuna geçirip sabitlediği kaydedildi. Karadağ’ın ardından da Ayşegül Bulut ve annesi Penbe Bulut’la ipi demir profilden geçirerek Samet Bulut’un ayaklarının yerden teması kesilinceye kadar yükselmesini sağladıkları, sonra da ipe düğüm attıkları vurgulandı.

İddianamede Samet Bulut’un 85 kilo olması nedeniyle Mehmet Karadağ’ın eylemleri tek başına gerçekleştirmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğuna da dikkat çekildi. Karadağ’ın ipin fazlalık kısmını kestiği çakıyı öldürdükleri Bulut’un ellerine sürerek delilleri kararttığı da iddianamede yer aldı. Sonuç olarak Ayşegül Bulut ve Penbe Bulut için ‘eylemleri iştirak halinde tasarlayarak bir suçu gizlemek’, ‘başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürmek’, ayrıca ‘üst soya-eşe karşı kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, Mehmet Karadağ’a ise ‘suça iştirak’, ‘azmettirme’, ‘yardım etme’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Erkek arkadaşıyla görüşmesini istemeyen annesini öldürüp, intihar ettiErkek arkadaşıyla görüşmesini istemeyen annesini öldürüp, intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.