Babasının katliamına tanık olan çocuk anlattı: Çok kan aktı

Bursa'da annesi, babası ve kardeşini öldüren Abdulsamet Yayaşit hakkındaki iddianame hazırlandı. İddianamede katliama tanık olan yedi yaşındaki çocuğun ifadelerine de yer verildi.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
29 yaşındaki Abdulsamet Yayaşit.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi’nde yaşayan Yayaşit ailesi 8 Şubat’ta katliamın ortasında kaldı. Tetiği çeken de kendi çocuklarıydı. Gece sıralarında yedi yaşındaki oğluyla ailesinin evine giden Abdulsamet Yayaşit, babası Seyithan Yayaşit’le kavga etmiş araya giren annesi Zozan Yayaşit’i de öldürmüştü. Anne ve babasını vurduktan sonra kaçmaya çalışan kardeşi Mücahit Yayaşit’i de vurmuştu. Yaralanan kardeş Yayaşit yine de kaçarken ağabey bu defa eline geçirdiği bıçakla peşine düşmüş, kardeşinin boğazını keserek öldürmüştü. Bunlar olurken yedi yaşındaki çocuğu da evdeydi.

Emniyetteki ifadesinde babasıyla hiç anlaşamadıklarını söyleyen ve “Babam bana üvey evlatmış gibi muamele ediyordu” diyen Abdulsamet Yayaşit tutuklanmıştı. Katil hakkında bir ayrıntı daha vardı. O da katliamdan iki ay önce hapisten çıkmış olmasıydı.

Olayla ilgili soruşturma altı ay sonra tamamlandı. Soruşturmada verdiği ifadede gece saat 03.00’te tartıştığı anne, baba ve kardeşini “Seni küçükken yetimhaneden aldık. Sen düşmanlarımızın çocuğusun” dedikleri için öldürdüğünü söyleyen Yayaşit “Onları bu şekilde öldürdüğüm için hiç de pişman değilim” dedi ama iddianamede cinayetlerin tek görgü tanığı olan F.Y.’nin pedagog eşliğinde alınan ifadesine de yer verildi. Küçük çocuk “Çığlık seslerini duyunca uykudan kalktım. Babam dedeme, babaanneme ve amcama tüfekle ateş etti. Sonra bıçakla boğazlarını kesti. Boğazlarından çok kan aktı” dedi.

Müşteki avukatı Tuncay Özdemir’in cezada indirim uygulanmamasını istediği sanık için ağır ceza mahkemesinde ‘Kadına karşı kasten öldürme’, ‘Üst soydan akrabayı kasten öldürme’ ve ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Abdulsamet Yayaşit’in yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

Bursa saldırısının firari faili yakalandıBursa saldırısının firari faili yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.