Babasıyla annesini öldürdü, yaralı kardeşinin boğazını kesti

Bursa'da anne ve babasını pompalı tüfekle öldüren Abdulsamet Yayaşit yaralı halde kaçmaya çalışan kardeşinin de boğazını kesti. Bu sırada evde saldırganın yedi yaşındaki oğlu da vardı ve katliama tanıklık etti.

Gündem 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Seyithan Yayaşit (solda), Abdulsamet Yayaşit (sağda).

Bursa’da yaşayan Abdulsamet Yayaşit daha 29 yaşındaydı ve hapishaneden çıkalı iki ay olmuştu. Biri sekiz diğeri yedi yaşında iki çocuğu olan Abdulsamet Yayaşit altı ay önce de eşinden boşanmıştı. Ailesiyle anlaşamıyordu ve sık sık yaşadıkları tartışmalardan dolayı bunu herkes biliyordu.

Dün gece saatlerinde yine Abdulsamet Yayaşit ailesinin evine geldi ve kavga başladı. Önce 64 yaşındaki babası Seyithan Yayaşit’le kavgayı engellemek isteyen 69 yaşındaki annesi Zozan Yayaşit ve 25 yaşındaki kardeşi Mücahit Yayaşit, Abdulsamet Yayaşit’i odadan çıkarmak istedi. Anne oğul bu şekilde kavganın biteceğini düşündü. Ancak Abdulsamet Yayaşit yatak odasından aldığı pompalı tüfekle evdeki herkese ateş açtı. Önce baba Seyithan Yayaşit vuruldu, ardından annesi Zozan Yayaşit ve kardeş Mücahit Yayaşit yaralandı. Anne ve baba olay yerinde son nefesini verirken yaralı kardeş kaçmaya çalışıyordu, ama Abdulsamet Yayaşit onu gördü.

Eve gelen polisler olay yerini detaylı şekilde inceledi.

Bütün bunlar olurken evde saldırganın yedi yaşındaki oğlu da vardı ve korku içinde yaralı amcasının kaçışını izliyordu. Abdulsamet Yayaşit’se kardeşine de acımadı ve eline aldığı bıçakla oğlunun önünde Mücahit Yayaşit’i boğazını keserek öldürdü. Mücahit Yayaşit’in ölmeden önceki haykırışlarını bütün sokak duymuştu. Bu nedenle olay yerine hemen polis ve sağlık ekibi geldi, Abdulsamet Yayaşit gözaltına alındı. Babasının ailesini katledişini izleyen yedi yaşındaki çocuk ise koruma altında.

Gözaltına alınan Abdulsamet Yayaşit’in emniyetteki ilk ifadesinde babasıyla sık sık tartıştığını söylediğin, “Babam özel hayatıma çok karışıyordu” dediği öğrenildi.

Otopark cinayeti çözüldü: Hedef Fenerbahçe tribün lideriymişOtopark cinayeti çözüldü: Hedef Fenerbahçe tribün lideriymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.