Ambulansla uyuşturucu sevkiyatı yapan dört sağlıkçı yakalandı

Bahçelievler'de ambulansla uyuşturucu taşıdığı tespit edilen sağlık çalışanlar, polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin ambulansla uyuşturucu taşıdığı, uyuşturucuyu Bodrum'a göndermeye hazırlandıkları tespit edildi.

Gündem 28 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul emniyeti Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ambulansla uyuşturucu madde taşındığını tespit etti. Ekipler söz konusu ambulansa sürekli paket bırakan şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı.

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin özel bir ambulansla Bağcılar’dan Bahçeşehir’e uyuşturucu taşıdığı, daha sonra bu uyuşturucuları Bodrum’a gönderecekleri belirlendi.

20 Aralık’ta o ambulansa operasyon düzenlendi. Operasyonda ambulansın içinde iki kg skunk uyuşturucu maddesi, biri ruhsatsız biri kuru sıkı iki tabanca ele geçirildi. Uyuşturucuyu ambulansla taşıyan G.C.S. ve O.D. ile maddeyi almak üzere Bodrum’dan İstanbul’a gelen M.N. ve uyuşturucu ticareti yapan M.S.H. yakalanarak gözaltına alındı.

Ambulansla ilgili incelemede aracın tescil kayıtlarında ‘ambulans hizmetinde kullanılamaz-trafikten men’ şerhi bulunan özel bir ambulans olduğu, dört şüphelinin de sağlık çalışanı olduğu tespit edildi.

Yakalanan ve uyuşturucu madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden M.S.H. adli kontrol şartıyla serbest kalırken G.C.S., O.D. ve M.N. tutuklandı.

Şüphelilerin uyuşturucu madde poşetlerini ambulanslara taşıdığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin poşet içindeki uyuşturucuyu ambulanstakilere teslim ettiği, paketi alan ambulansın yoluna devam ettiği görülüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.