Gazze’ye destek mitinglerinde PKK’ya da lanet yağdı

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Gazze’ye destek mitinglerine katılan binlerce kişi hem İsrail’i hem de 12 şehit vermemize yol açan terör örgütü PKK’yı lanetledi.

Gündem 25 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul ve Ankara’da dün binlerce yurttaş, İnsani Yardım Hareketi (İHH) başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu önceliğinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak için alanlardaydı.

İstanbul’da binlerce kişi Fındıklı Tramvay Durağından Eminönü Meydanı’na kadar yürüdü. Katılımcılar yürüyüş boyunca ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail’e tepki gösteren dövizler taşıdı. Yürüyüşte sık sık, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Kahrolsun PKK, Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Filistin Halkı Yalnız Değildir” şeklinde sloganlar atıldı.

Kuran okuma ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda Mısır’a “İsrail’e karşı cesur ol” çağrısı yapıldı.

Vatandaşlıktan çıkarılmaları için çağrı

Ankara’da Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Atatürk Kültür Merkezi metro istasyonu önünden başladı. Ellerinde çeşitli dövizler ve pankartlar taşıyan binlerce kişi, ‘Gazze üzülme, Ankara seninle’, ‘Zulme karşı omuz omuza’, ‘Kahrolsun PKK, Kahrolsun İsrail’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak Anadolu Meydanı’na yürüdü. Mitingde yapılan konuşmalarda hem Türkiye hem İsrail vatandaşı olan ve İsrail’i destekleyenlerin Türkiye vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrı yapıldı. (DHA)

AKM'de şarkılar Gazze için söylendiAKM’de şarkılar Gazze için söylendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.