Bakan Koca: 23 milyon kişi randevu alıp hastaneye gitmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de 2023 yılında MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu söyledi.

Gündem 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ni ziyareti sırasında gazetecilere “Türkiye’de hastaneye gelen hastaların yarısına MHRS ile bakılıyor, yarısı ise randevusuz gelen hastalar. Bunlara da bakılıyor. Düzce için bunu düşündüğümüzde, geçen yıl toplam bakılan hasta sayısı bir milyon 800 bin kişi. 400 bini acile müracaat eden hastalarımız, 500 bin MHRS üstünden randevu ile gelen hastalarımız. 500 bin kişi sadece randevu ile bakılmış oluyor” dedi.

Türkiye’de 2023 yılında MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon kişi olduğunu vurgulayan Koca “Düzce’de ise randevu alıp gelmeyen 100 bin kişi var. Randevuya gelmediğimizde bir başka hastanın hakkını gasp etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Uzman hekim sayısının iki kat arttığını vurgulayan Koca şunları söyledi:

“Özellikle yan dallarla ilgili sorunlar olduğunun farkındayız. Yan dal tercihini daha da arttırmak üzere bildiğiniz gibi Meclis’ten geçen bir kanun maddemiz oldu. Bundan sonraki süreçte yan dal uzmanlığı daha çok tercih edilecek ve iki hafta önce tercih edilen yan dal uzmanlığı yüzde 100 dolulukla geçti. Bundan sonra yan dal sorunu olmayacak. Kamu hastanelerimizde çalışan 56 bine yakın uzman hekimimiz var. Dört yıl içinde de bu kadar daha uzman hekim mezun olacak. Önümüzdeki dört yıl içinde 56 bine yakın uzman hekim daha olacak. Uzman hekim sayısı iki katına çıkacak. Bu sorunların farkındayız. Önümüzdeki dönemlerde sorunlar aşılacak.”

Sağlık Bakanı Koca: 8 bin hekim kamuya döndüSağlık Bakanı Koca: 8 bin hekim kamuya döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.