Bakan Mehmet Şimşek’in adıyla 87 milyon liralık vurgun

Tekirdağ'da vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçirip Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek'in adını kullanarak "Her haneye 5 bin TL yardım yapılacak" yalanıyla 87 milyon lira vurgun yapan yedi kişi yakalandı.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Dolandırıcılar yöntemlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Şimdi de bakan adı kullanmaya başladılar.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan S.D. sosyal medya hesabının çalındığını ve hesabından “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapacak” şeklinde paylaşım yapıldığını belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu.

D.D. isimli bir kişi de paylaşılan bilgileri gerçek zannederek şüphelilere 5 bin TL gönderdiği için dolandırıldığını bildirerek jandarmaya başvurdu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yapılan şikayetler üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. Şüphelilere ait 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerinde yapılan incelemede toplam 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğu belirlendi.

Yedi kişi gözaltında

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmada İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri şüphelilerin yakalanması için Kocaeli, Sakarya ve Sivas’ta belirlenen yedi ayrı adrese operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda yedi şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda 13 cep telefonu, 13 sim kart, bir dizüstü bilgisayar, bir DVD ve bir veri depolama aygıtı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

Dolandırıcı kaymakamın 160 yıl hapsi istendiDolandırıcı kaymakamın 160 yıl hapsi istendi

25 ilin polisini peşine takan 'bin bir sesli' dolandırıcı yakalandı: Hak ettikleri için dolandırıyorum25 ilin polisini peşine takan ‘bin bir sesli’ dolandırıcı yakalandı: Hak ettikleri için dolandırıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.