Bakan Özhaseki tarih verdi: Son deprem konutu 2025’in Eylül ayında teslim edilecek

Bakan Özhaseki deprem konutlarıyla ilgili yaptıkları toplantıyı sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre son deprem konutu 2025 yılının Eylül ayında teslim edilecek.

Gündem 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 il enkaz altında kaldı. Deprem nedeniyle resmi açıklamalara göre 53 bin 537 kişi öldü, 107 bin 213 kişi de yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan 25 Mart’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Komisyonu’na verdiği bilgide 81’i çocuk 305 kişinin kayıp olduğuna dair ihbar olduğunu, bu kişilerin aranmasına devam edildiğini söyledi. Mercan 3 bin 755 cenazenin sadece parmak iziyle tespit edilmesinin sağlandığını belirterek “Halen DNA örneği aldığımız, mezarlarını bildiğimiz ancak kimliklendiremediğimiz bin 297 vatandaşımız var, çalışmalar devam etmekte” dedi. Depremde toplam yıkılan bina sayısı 18 bin 200 oldu. Halen konteynerde kalan vatandaşlar bir yıldan fazladır yaşamlarının düzene girmesini bekliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önceliklerinin deprem bölgesini ayağa kaldırmak olduğunu söyledi. Deprem bölgesindeki çalışmaları ele aldıkları bir toplantı yaptıklarını ifade eden Özhaseki “Depremden etkilenen şehirlerimizde, konutlarımızın tamamını 2025 yılının eylül ayına kadar tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz inşallah. Bu kapsamda, afet konutu ve köy evlerimizin yapımına hızla devam ederken tamamladığımız evlerimizi de hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz. Şehirlerimizin ihyasını sağlayacak altyapı çalışmalarımızı da aynı titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bir an evvel yuvalarına kavuşturmak, şehirlerimize eski canlılığını kazandırmak için tüm gücümüzle, durup dinlenmeden çalışıyoruz” dedi.

Depremzede teyzenin gözyaşları: Apartmandan tek sağ çıkan oyduDepremzede teyzenin gözyaşları: Apartmandan tek sağ çıkan oydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.