Depremzede teyzenin gözyaşları: Apartmandan tek sağ çıkan oydu

6 Şubat'taki 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'ndan tek sağ çıkan kişi olan ama üç çocuğu ve torununu kaybeden Dürdane Turhan Ramazan Bayramı'nda akrabalarının kabirlerinde gözyaşı döktü.

Gündem 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki ilk depremde Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde yıkılıp 96 kişiye mezar olan, müteahhidi Hasan Alpargün’ün tutuklu yargılandığı Alpargün Apartmanı’nın enkazından sadece bina yıkılırken yan apartmanın içine düşen 75 yaşındaki Dürdane Turhan sağ kurtuldu.
Ramazan Bayramı’nda kaybettiği ailesinin mezarlarını ziyaret eden Turhan uzun süre gözyaşı döktü.
Mucize kurtuluşunun kendisi için bir anlam ifade etmediğini söyleyen Turhan yaşadıklarını anlattı.
Deprem anında uyanık olduğunu ve sarsıntıyı anında hissettiğini anlatan Turhan “Küçük oğlumla aynı odada yatıyorduk. Anlatılacak gibi bir an değil. 99 depremini de yaşadık ama bu farklı, beter bir şeydi. Başıma bir şey düştü, gerisini hatırlamıyorum. Sarsıntı beni karşı apartmana atmış. Dört canımı kaybettim. Aile bitti, ocak söndü. Orada 30 hane yok oldu. Sabah doğuma gidecek hamile komşum, kapı komşularım, arkadaşlarım, herkes gitti. Kurtulduğuma sevinemedim. Keşke ben ölseydim de onlar şimdi mezarımın başında olsaydı. Yaşarken ölüyorum. Aldığım her nefes bana haram” dedi.

6 Şubat'ta oğlundan ayrılıp Hatay'a koştu: Depremzede çocuklara annelik yapıyor6 Şubat’ta oğlundan ayrılıp Hatay’a koştu: Depremzede çocuklara annelik yapıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.