Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a fotoğraflı depremzede yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şov peşinde koşan deprem turistleri gittikten sonra bile Hatay'ın yanında olduk" sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı yanıt geldi. Kılıçdaroğlu “CHP oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar” dedi.

Siyaset 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin depremzedeleri “unuttuğu” yönündeki iddiasına “CHP, milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar. Bu fotoğraflar TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde, tüm kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin, 15-16 Ağustos 2023’te, deprem bölgesine yapmış olduğu ziyaretten… Her sözü yalan ve iftira olan bir kişiden, utanmasını beklemiyorum” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Hatay’daki temel atma töreninde “Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” diye konuşmuştu.

Erdoğan partisinin 22. yaşını CHP'ye yüklenerek kutladı; Kılıçdaroğlu yanıt verdiErdoğan partisinin 22. yaşını CHP’ye yüklenerek kutladı; Kılıçdaroğlu yanıt verdi

Bu sözlere Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Erdoğan ‘Depremzedelere ‘bedava ev’ sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu’ demiş. İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerle bağını koparmış bu kişi iyi okusun. Depremzedelere ‘ücretsiz konut’ sözümüz, bir vaatten öte, anayasal zorunluluktur. İktidara gelseydik, bu sorumluluğumuzu yerine getirecektik. Ancak kendisi anayasayı tanımayan bir kişi olduğu için, bunu bilmemesi normal.

İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi, milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar. Bu fotoğraflar TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde, tüm kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin, 15-16 Ağustos 2023’te, deprem bölgesine yapmış olduğu ziyaretten… Her sözü yalan ve iftira olan bir kişiden, utanmasını beklemiyorum.”

Tayyip Erdoğan, Ak Parti'de seçim için olağanüstü kongreye gidiyorTayyip Erdoğan, Ak Parti’de seçim için olağanüstü kongreye gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.