Meral Akşener Bolu’da: Helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum

Bolu’da vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sizlerin helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum ve aynı dürüstlüğe sahip, hiçbir harama el uzatmamış, dürüst, namuslu, sakin, sinirlenmeyen, atarlanmayan, giderlenmeyen Sayın Kılıçdaroğlu’na da oy istiyorum” dedi.

Siyaset 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Bolu’ya geldi. İlk olarak seçim otobüsüyle Bolu’da tur atan Akşener, vatandaşları selamladı. Akşener daha sonra kendisini dinlemek üzere toplananlara seslenmek üzere Hükümet Meydanı’na geldi. Parti otobüsünün üzerine CHP’den 1 yıl geçici süreyle ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte çıkan Akşener, alanda toplananlara hitap etti.

Akşener, 14 Mayıs’taki seçimlerin ardından Türkiye’yi güneşin ısıttığı yeni bir güne uyanacaklarını belirterek, “15 Mayıs sabahı uyandığımızda ucube sistem gitmiş olacak. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edildiği ve yargının bağımsızlığı, ekonominin yandaşların elinden çıkıp gerçekten istihdamın öne konulduğu, işsizliğin giderildiği, yolsuzluğun, hırsızlığın yok edildiği, çalandan çırpandan hesap sorulduğu, güneşin ısıttığı bir Türkiye’ye gözünüzü açacaksınız” dedi.

Ekonominin kötü olduğunu söyleyen Akşener, seçimden sonra yapacaklarını anlatarak, “Ekonomi gitti. Elimde 200 lira var. Bu 200 lira Türkiye’nin en büyük banknot parası. 1 kilo kıyma alamıyorsunuz. Kıyma marketlerde 280-300 lira arasında, kasaplarda ise 320 lira. Çocuklarımız aç uyuyor. Çocuklarımızda bodurluk başladı. İnsanlar fakirlikten kanlarını satıyorlar. Para karşılığı çocuğunu bir noktaya getirmek için organını satanlar var bu ülkede. 15 Mayıs sabahı Türkiye yepyeni bir güne uyanacak. Türkiye’ye bahar gelecek. Birlikte kazanacağız ve tarih yazacağız. 200 lira ile 1 kilo kıyma alamayanlar, bu 200 lira ile mutfağının 1 haftalık giderini karşılayacaklar” ifadelerini kullandı.

Akşener Samsun'dan seslendi: Bir oyla Türkiye'nin kaderini değiştireceksinizAkşener Samsun’dan seslendi: Bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz

Kendisine ve Kılıçdaroğlu’na oy istedi

Akşener, konuşmasının son bölümünde kendisine ve Kılıçdaroğlu’na oy isteyerek şunları söyledi:

“Bugün sizden oylarınızı istiyorum. 13’üncü Cumhurbaşkanımız olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı istiyorum ve ben sizin helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum, pazarlıklarla olmak istemiyorum. Beni başbakanlığa layık görüyorsanız oy verecekseniz. Bu ucube sistemin değişmesini Türkiye’nin yeniden nefes almasını istiyorsanız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz ve bu ülke feraha çıkacak. Bana pek çok şey söylendi. Allah’ıma şükür hırsız diyemediler. Sayın Kılıçdaroğlu’na da çok şey söylendi ona da hırsız diyemediler. Bütün iftiralara rağmen, bütün linçlere hakaretlere rağmen biz ayakta kaldık. Niye ayakta kaldık çünkü harama el uzatmadık. Size inandığımız için ayakta kaldık. Harama inanan, helale inanan, kul hakkına inanan bir insan olarak sizlerin helal oylarınızla seçilmek istiyorum. Sizlerin helal oylarınızla Başbakan olmak istiyorum ve aynı dürüstlüğe sahip, hiçbir harama el uzatmamış, dürüst, namuslu, sakin, sinirlenmeyen, atarlanmayan, giderlenmeyen Sayın Kılıçdaroğlu’na da oy istiyorum.”

Kılıçdaroğlu ile Akşener iftara servis aracıyla gitti: 14 Mayıs'tan sonra bu şatafat bitecekKılıçdaroğlu ile Akşener iftara servis aracıyla gitti: 14 Mayıs’tan sonra bu şatafat bitecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.