‘Gerekirse 16’lı Masa kuracağım’ sözlerine 6’lı Masa’dan yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında "Türkiye'nin aydınlığa çıkması için değil 6'lı Masa gerekirse 16'lı Masa kuracağım” dedi. Kılıçdaroğlu'nun çıkışına Erdoğan, “Yetmez. Bunu daha da artırman lazım” diye yanıt verdi. Gündemdeki tartışmayı 6'lı Masa'daki partiler, 10Haber'e değerlendirdi.

Siyaset 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında söylediği, “Türkiye’nin aydınlığa çıkması için değil 6’lı Masa gerekirse 16’lı Masa kuracağım. Bu kabineyi mutlaka göndereceğiz” sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun çıkışına, “Şimdi 16’lı Masa diyor. Yetmez. Bunu daha da artırman lazım. Masanın ortaklarını artırman netice vermez. Bu millet irade ister, eser ister. Yalanla, dolanla, talanla bir yere varılmaz” diye yanıt verdi.

6’lı Masa’nın iki saç ayağından biri olan İYİ Parti’den, 16’lı Masa konusunda Kılıçdaroğlu’na tepki gelirken Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi milletvekili bu konuyu parti kurullarına havale etti.

Kılıçdaroğlu ebediyen koltukta gibi konuştu: Gerekirse 16'lı masa kuracağımKılıçdaroğlu ebediyen koltukta gibi konuştu: Gerekirse 16’lı masa kuracağım

‘İYİ Parti olarak seçim kazanmak istiyoruz’

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, süreçten ders çıkarılmadığını belirterek Kılıçdaroğlu’nun sözlerine, “Bunu dediğiniz zaman 6’lı masadaki bütün sürecin olumlu gittiği varsayımı üzerine bu cümleyi kurmuş olursunuz. Biz kaybettiğimiz bir seçimden gerekli dersleri almak zorundayız. Biz bir seçim kaybettik. Bize düşen şey Millet İttifakı’nın nerede yanlış yaptığını bulmaktır. Biz İYİ Parti olarak seçim kazanmak istiyoruz, biz İYİ Parti olarak belediye kazanmak istiyoruz. İYİ Parti olarak bizim yerel yönetimlerdeki gücümüzü göstermek istiyoruz” diye yanıt verdi.

‘Yeni hikaye yazmanın yolu yerel seçimlerden geçer’

Kılıçdaroğlu’nun “Gerekirse 16’lı Masa kuracağım” çıkışını 10Haber’e değerlendiren Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, seçimlerde bir yenilgi aldıklarını ve yeni bir hikaye yazmanın yolunun yerel seçimlerden geçtiğini vurgulayarak, “Erdoğan da 6’lı Masa kurdu. Cumhur İttifakındaki partilere baktığımızda bunu görüyoruz. 6’lı Masa ittifakı hukuken bitmiştir ama siyaseten devam etmektedir. Kılıçdaroğlu’nun sözleri yaptığı işin doğruluğuna bir atıftır” dedi.

‘Siyasal birlikteliğin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz’

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise 6’lı Masanın siyaseten doğru bir hamle olduğunun altını çizerek, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘gerekirse 16’lı Masa kurarım’ derken bir retorik yapıyor. Biz masanın varolması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak seçim ittifakları seçim dönemlerinde yapılır. Yerel seçimlerden önce partiler kurullarına karar alır ve karar verir” diye konuştu.

6’lı Masadaki siyasal birlikteliğin devam etmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerine, “Biz bu siyasal birlikteliğin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Seçim dönemi oturur yeniden partiler buna karar verir” şeklinde yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu’ndan Ümit Özdağ açıklaması: Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmezAhmet Davutoğlu’ndan Ümit Özdağ açıklaması: Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.