Kılıçdaroğlu Çanakkale’de: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, beraberinde İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş ile Çanakkale’ye geldi. Konuşmasında gençlere seslenen Kılıçdaroğlu “Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak” dedi. CHP lideri Çanakkale’ye bakan sözü verdi.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’ açılışına katılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Çanakkale’ye geldi.

Çanakkale’deki halk buluşmasında ilk konuşmayı ABB Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Daha sonra İBB, Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Mitinge Çanakkale merkez ve ilçelerinden yoğun katılımın olduğu dikkat çekti.

Mansur Yavaş, “Bunlar idare edemez dediler, eski dönemin 4.5 milyar borcunu ödedik. Ankara halkına hizmeti engellemeye çalışıyorlar” dedi. Yavaş, “Her seçim bıktık artık, kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist” diyerek iktidara tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş iktidara tepki gösterdi

Yavaş’ın ardından kürsüye İmamoğlu geldi. “Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz” diyen İmamoğlu, “Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır” diye konuştu.

İmamoğlu, şu sözleri kullandı:

“Yağmur yağıyor. Yağmurda da ıslanacağız, pırıl pırıl güneşte de hep beraber güzel günlere adım atacağımız günler yaklaşıyor. Çanakkale ruhu milletçe hepimizi sarar sarmalar. Bize millet olduğumuzu hatırlatan yerdir Çanakkale. Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara seslendi

Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak

Son olarak Kılıçdaroğlu, “iktidar” sloganlarıyla İmamoğlu’nun ardından kürsüye geldi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere, “Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz, gerçekten de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, gerçekten de bu ülkeye işi aşı getireceğiz. Gerçekten de hiçbir anne çocuğunun beslenme çantasına ne koyacağını düşünmeyecek” diye konuşttu.

“Hiçbir ailede yoksulluk sınırının altında gelire izin vermeyeceklerini” vaat erden CHP lideri “Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Gençler en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Ama size sözüm söz devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız. KPSS’den ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Çalışmanız için her türlü çabayı göstereceğiz. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak” ifadelerini kullandı.

Emeklilere Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye vaadini tekrarlayan Kılıçdaroğlu,  100 bin öğretmen ataması yapacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'na göre CHP'nin bazı reklam filmlerini televizyonlar sansürlediKılıçdaroğlu’na göre CHP’nin bazı reklam filmlerini televizyonlar sansürledi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘iki bakan’ mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Unutmayın Balıkesir ve Çanakkale’nin iki bakanı olacak” dedi.

O sözlerin sarf edildiği anlarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın  sahnedeydi.

Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği iki ismin Muharrem Erkek ve Ahmet Akın olduğu düşünülüyor. İki isim de CHP’nin aday listesinde yok.

CHP lideri muhtarlarla bir araya geldi

Muhtarlarla bir araya geldi

CHP lideri mitingin ardından Çanakkale’nin Alçıtepe ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Kılıçdaroğlu iftarda Çanakkaleliler ile buluştu

Sokakta 6 bin kişiyle iftar

Barbaros mahallesinde bulunan Dumlupınar Camii önünde Çanakkalelilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, sokağa kurulan masalarda 6 bin kişiyle birlikte iftar açtı.

Kılıçdaroğlu'nun Trabzon mitingi öncesi AFAD'tan bir tuhaf fırtına uyarısı geldi ama hava güzeldiKılıçdaroğlu’nun Trabzon mitingi öncesi AFAD’tan bir tuhaf fırtına uyarısı geldi ama hava güzeldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.