Erdoğan partisinin 22. yaşını CHP’ye yüklenerek kutladı; Kılıçdaroğlu yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Toplantısı'nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 4 soru yönelten Erdoğan'ın gündemi 14 Mayıs seçimleriydi.

Siyaset 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Cumhurba_kan1 ve AK Parti Genel Ba_kan1 Recep Tayyip Erdoan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı’nda açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasının odağında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat depremleri ve ekonomik kriz vardı.

14-28 Mayıs seçimlerine geri dönen Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 4 soru yöneltti.

Erdoğan’ın soruları şöyle:

– Acaba Kandil’deki terör baronlarına ne vaat ettiniz, onları heyecanlandıran neydi?

– ABD’deki hamburgercide 8 saat boyunca kimlerle ne konuştunuz?

– Kazanıyoruz tiyatrosunu neden oynadınız?

– Devletimizin kurumlarını niçin itibarsızlaştırmaya çalıştınız?

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Partimizin 22. yaşını hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. 3 ay önce ülkemizin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirdik. Seçimler aylar önce neticelenmesine rağmen 28 Mayıs’ın artçı sarsıntıları sürüyor. Millete umut diye sundukları masanın altında kirli pazarlıkları saklamışlar. Pandoranın kutusu açıldıkça siyasi ahlak dersi verenlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Ortaya saçılanlar buz dağının görünen yüzü. Asıl skandallar kamuoyuna gelmedi. Ortaya saçılan buzdağının görünen kısmı. Bu pilav daha çok su kaldıracaktır. Kılıçdaroğlu’nun bölücü örgütün temsilcilerine neler vaat ettiklerini bilmiyoruz.

Kapısını çaldığınız her partiye bir bakanlıkla gittiniz, önünüze çıkana devleti rehin verdiniz. Acaba Kandil’deki terör baronlarına ne vaat ettiniz, onları heyecanlandıran neydi? ABD’deki hamburgercide 8 saat boyunca kimlerle ne konuştunuz? Kazanıyoruz tiyatrosunu neden oynadınız? Devletimizin kurumlarını niçin itibarsızlaştırmaya çalıştınız? Kılıçdaroğlu ve şükarasının bunları cevaplaması gerekiyor. Önce çıksınlar millete hesap versinler… Bize partimizi ve ittifak ortaklarımıza laf söylemek yerine hayal sattıkları CHP seçmeninden özür dilesinler.

6 Şubat depremleri

Karşı karşıya olduğumuz bu tablo bizim işimizi daha da zorlaştırmaktadır. 6 Şubat depreminin yaralarının bir an önce sarılması asıl gündemimizdir. Depremlerin unutulmasına izin veremeyiz. Depremzede her bir vatandaşımızın maddi kaybını yerine koyana kadar yorulmadan çalışacağız. 319 bin konutu ilk bir sene içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Ekonomik kriz

Enflasyonun insanımızın hayatındaki olumsuzlukları giderecek adımları atıyoruz. Otomobil piyasasındaki fiyatlar stabilize oluyor. Emlakta da fiyatlar dengelenecek. Faiz fiyat balonu söndükçe milletimiz daha da rahatlayacak. Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız. Üniversiteli genç ve ev hanımlarına verdiğimiz sözlerin arkasındayız, yerine getireceğiz.”

Yerel seçimler için sözünü söyledi

Erdoğan, partisinin 22. Kuruluş Yıldönümü Programı’nda ise yerel seçimlere yönelik şu mesajı verdi:

“Cumhurbaşkanlığımızın ustalık döneminde, inşallah her açıdan daha müreffeh daha güvenli daha güçlü Türkiye’yi inşa ederek milletimize sözümüzü yerine getireceğiz. Gönüller yapmak için çıktığımız bu yolda 22 yıldır olduğu gibi yine gönüller kazanarak mücadelemize devam edeceğiz. Muhalefetin yalanlarına teslim olmayacağız, haktan hakikatken ve adeletten asla ayrılmayacağız. Kibri kapımıza asla yakınlaştırmayacağız. Vatandaşa tepeden bakanlardan asla olmayacağız. Birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Onca saldırıya rağmen parti olarak hala ayaktaysak şu muhabbet iklimine borçluyuz. 7 ay sonra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimde zafere koşacağız. Çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. İşte İstanbul’un Ankara’nın hali ortada. İzmir zaten konuşmaya gerek yok. Mersin’in Adana’nın hali ortada. İşte buraları pırıl pırıl asıl sahiplerine kavuşturacağız.”

Kibariye’den inciler: Götürdük malları valla

Ak Parti’nin 22. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda sanatçı Kibariye sahne aldı ancak şarkılarıyla değil, Erdoğan Ailesi’ne selam verirken söyledikleriyle konuşuldu.

Kibariye’nin rahat konuşmasına ve söylediklerine Erdoğan Ailesi gülümseyerek karşılık verdi.

Kibariye, sahneye çıktığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a hitap ederek ”Sayın Cumhurbaşkanım, yengecim Emine Hanım hoş geldin, kurban olayım. Kurban olayım size, sizi yaradana. Ne kadar şeref, ne kadar güzel. Biliyorsunuz ki ben hiçbir şeyimi saklamam; okumam yazmam yoktur ama hocam bana ezberletti şarkıyı. Çokta güzel oldu. Götürdük malları, valla. Nasılsınız, iyi misiniz?” dedi.

Kibariye’nin “Götürdük malları, valla” ifadeleri ve o esnadaki el hareketi sosyal medyada gündem olurken Erdoğan çiftinin şarkıcıya gülümseyerek tepki verdiği görüldü.

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Boşuna uğraşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Sevgili Erdoğan; yolsuzluğu, adaletsizliği, liyakatsizliği, 5’li çetelere hizmeti hiçbir zaman ‘kalite’ ve ‘kalibre’ olarak görmedik, görmeyeceğiz de. Bu senin ve Saray sosyetesinin işidir. 22 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendine ve Saray sosyetesine benzetmeye çalıştığını söylüyorsun… Boşuna uğraşma; devleti soyanların, uyuşturucu baronlarına hizmet edenlerin, hudutları namus olmaktan çıkaranların asla CHP’de yeri yoktur, olmaz da!”

Erdoğan: Kaçak ve suça bulaşan göçmenleri sınır dışı ediyoruzErdoğan: Kaçak ve suça bulaşan göçmenleri sınır dışı ediyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.