Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Turgut Özal’ hatırlatması: Karikatürleri duvara asardı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Müzesi açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Özal'ın kendisini eleştiren karikatürleri Başbakanlık konutunda merdivenlere astığını hatırlattı.

Siyaset 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Turgut Özal Müzesi Açılış Töreni’nde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde “Cumhurbaşkanı hakaret” suçlamasıyla yapılan yargılamalar vardı.

Kılıçdaroğlu, kendisini eleştirenlere dava açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Turgut Özal’ın başbakanlık konutuna astığı karikatürleri hatırlattı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Başbakanlık konutuna gittiğimizde girişten sonra bir merdivenle yukarıya çıkardık, merdivenden yukarı çıkarken o dönem Türkiye’nin en önemli mizah dergisi olan Gırgır dergisinin kapağında Özal’ı eleştiren karikatürleri vardı, onları çerçeveletip oraya asmıştı. Bize ‘Ben bu karikatürleri buraya asıyorum, beni ziyarete gelen devlet başkanlarına bu karikatürlerin tümünde ben eleştiriliyorum diye söylüyorum’ diyordu.”

Kılıçdaroğlu ayrıca “Öncelikli hedefimiz düşünce özgürlüğü, demokrasi. Eleştiriye tahammül etmeyen düşüncenin değişmesi lazım” diye konuştu.

“Ayrımcılık bitecek. Bu güzel ülkede hep beraber yaşayacağız” dişyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “İşte o zaman Özal’ın hedef koyduğu gelişen Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Buranın yapımında emeği geçen Ekrem İmamoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocukluğunda Turgut Özal ile yaşadığı anısını paylaştı.

İmamoğlu’ndan Özal anısı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Müzesi açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, çocukluğunda Turgut Özal ile yaşadığı anısını paylaştı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“1983 seçimlerinde inşaat malzemesi işi yapan ailemin iş yerinde kamyonu yüklemiş ve evimize doğru sahil yolundan giderken yol tıkanmıştı. Büyük bir gürültüyle orada durakalmıştık. 10-15 dakika sonra birisi geldi Özal’ın konvoyu var dedi. Ben de onu duyar duymaz 12 yaşından bir çocuk olarak arabadan indim, 300-500 metre koşarak Özal’ın otobüsünü gördüm. 12 yaşında çocuk olarak otobüsün önüne kadar geldim, kendisini görmek istemiştim. Önü kesilmiş olunca horona Özal davet edildi. Kalabalıkta kendimi arabanın kapısının önünde buldum. Küçük bir çocuk olarak yüzümü okşadı. Çok uzun boylu bir korumasının sert bir müdahalesiyle kenara doğru itildim. Bu koruması Adana Milletvekili olmuştu Musa Bey. Rahmetli Özal’la temas etmemiş birisi değilim.”

Kılıçdaroğlu’ndan akademisyenlere söz

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden akademisyenlerin sahip olduğu haklara ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin, “Sürekli yüksek yetenek inşasından bahsediyorum; tabi ki önce bu yetenekleri yetiştirecek olan akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde hemen iyileştirmeler yapacağız” mesajını paylaştı.

CHP lideri ayrıca ‘dul’ ve yetim aylıklarını da iyileştireceklerini belirterek, “Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın… Onu da hemen halledeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ekonomiye girdi, vaatlerini 6 maddede sıraladıKılıçdaroğlu ekonomiye girdi, vaatlerini 6 maddede sıraladı

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ulaşım esnafıyla buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün kentteki ulaşım sektöründe faaliyet gösteren oda ve esnaf temsilcileri ile iftar programı düzenledi. Programa, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Bana oy vermeseniz bile ben sizin hakkınızı teslim edeceğim. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Diğer siyasiler gibi değilim. Sizin, oy versin vermesin, mağdur olan kim varsa onun yanında olacağım. Onun hakkını, hukukunu teslim edeceğim” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı iftar programında ulaşım esnafına seslendi

İmamoğlu da konuşmasında, “16 milyon İstanbulluya hizmet etmek gibi bence çok manevi tarafı olan önemli bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu yerine getirirken tıpkı bugün olduğu gibi tüm paydaşlarımızla bir araya gelmeye, onlarla konuşup, fikirlerini alıp, istek ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeye, ortak akılla çalışmaya göreve başladığımız ilk andan itibaren azami dikkat gösteriyor ve bu demokratik ortamı yaratma hususunda gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.