Kılıçdaroğlu ekonomiye girdi, vaatlerini 6 maddede sıraladı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal'in tahtası' adlı bir video paylaştı ve iktidara gelmeleri durumunda yapılacakları anlattı. Kılıçdaroğlu, 6 madde sıraladı ve ekonomiye ilişkin projelerini aktardı.

Siyaset 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından, önce saat 22.00’da kendisinin takip edilmesi yönünde çağrı yaptı daha sonra söylediği saat geldiğinde de bir video paylaştı. “Bay Kemal’in tahtası” isimli bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda yapılacakları anlattı.

Ekonomide yapılacak yenilikleri anlatan Kılıçdaroğlu altı tane de madde sıraladı ve o maddeleri şöyle anlattı:

1-Maliyet: Toplam maliyet liderliği. Rekabet gücümüz kur farkı ve ucuz iş gücünden kaynaklanmayacak. Yani Türkiye bir ucuz iş gücü pazarı asla olmayacak. Stratejik üretimden katma değerli ürünlerden uygun lojistikten kaynaklanacak.

2-Odaklanma: Belirli alanlara odaklanarak uzmanlaşacağız. Bütün gelişmiş ülkeler böyle yapıyor. Biz de aynısını yapacağız.

3-Farklılaşma: Farklılaşma, pazarda ayrışan ürünler üreterek farklılaşacağız.

4-İnovasyon: Yani yenilikçilik. Anlattığım bu bölgeler, ÜR-GE, yani üretim geliştirme, AR-GE, yani araştırma geliştirme, inovasyon odaklı olacak.

5-Sermaye güvenliği: Bölgelerde güçlü, güvenli ve ulaşılabilir sermaye alt yapısı hazır olacak.

6-Hukuk: Yani, hukuki güvence. Çalışanlar, yatırımcılar ve işletmeler hukuki güvence altına alınacak. Herkesin can ve mal güvenliği olacak. İktidarımızın ilk 3 ayında gerekli yasal düzenlemeler yaparak hemen temelleri atacağız.

Türkiye’ye Millet İttifakı’nın ilk 5 yılında, 123 milyar dolar; 10 yılın sonunda da 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu yatırımların yüzde 20’sini kamu kaynaklarıyla yapacağız. Temiz yatırım hedefleyen fonları ülkemize getireceğim. Hem yerli üreticilerimizi hem ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı finansmanı özel ekonomi bölgelerinde birlikte çalıştıracağız” dedi.

Büyük şehirlerden Anadolu’ya, tersine göç başlayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Anadolu, tekrar canlanacak. Gençlerimiz geleceğini yurt dışında aramayacak. Bu kalkınma hareketiyle 2,5 milyon yeni istihdam yaratacağız. İşsizlik oranı ilk 5 yılda yüzde 5’in altına düşecek. Genç işsizlik sorunu çözülecek. Türkiye’yi kalıcı refaha ulaştıracak projelerimizi detaylarıyla anlatmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu paylaşımı şu şekilde:

Görselle duyuruldu: Adayların oy pusulasındaki yeri onaylandıGörselle duyuruldu: Adayların oy pusulasındaki yeri onaylandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.