Demirtaş, İnce’ye öğretmen olduğunu hatırlattı: Çok ayıp ediyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, cumhurbaşkanı adayı İnce'nin HDP'ye ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi ve "Muharrem Hoca çok ayıp ediyor" dedi.

Siyaset 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Eski HDP Eş Genel Başkanı, yaklaşan seçimler ve siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının hedefinde olan Demirtaş, önceki seçim dönemlerini hatırlattı ve bu yöntemin ters teptiğini söyledi. Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamalarda kendisinin 6 buçuk yıldır hapiste olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Ama Türkiye genelinde, hatta uluslararası arenada saygınlığım da inandırıcılığım da Erdoğan’dan fazladır demem yanlış olmaz” dedi.

Öte yandan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin HDP hakkındaki açıklamalarında kullandığı “PKK’lılarla anlaşma yapmam” sözlerine de değinen Demirtaş, “Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Kendisine bu sözleri yakıştıramıyorum. Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

İnce 13 Nisan’da Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlarken şunları söylemişti:

“Ben siyasetteki görüşmelerin halkın gözünün önünde yapılmasını isterim. 2019 seçimlerinden HDP aday çıkarmadı CHP’nin adaylarını destekledi. Hatırlayın 1994 seçimlerinde Sayın Erdoğan, İstanbul’da geneleve gitmişti oy istemeye ve bu çok övgü dolu sözlerle anlatılmıştı. ‘Sen yadırgıyor musun?’ diye sorarsan asla yadırgamıyorum. Oy herkesten istenir, HDP’den de istenir.”

Selahattin Demirtaş: İnce'ye oy vermekle Erdoğan'a oy vermek arasında fark yokSelahattin Demirtaş: İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.