Kılıçdaroğlu, Anayasa çağrılarına kapalı

CHP lideri Meclis'in açılışını locadan izledi, sonra ziyaretine gelen Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Siyaset 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28’inci dönem 2’nci yasama yılı açılışı nedeniyle düzenlenen Genel Kurul oturumuna katıldı. Locadan Genel Kurul’u takip eden Kılıçdaroğlu, ardından Meclis’teki makam odasına geçti.

Kılıçdaroğlu, kendisini ziyarete gelen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ile görüştü. Genel başkanlar, yeni yasama yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘Anayasa’ya uymayanlarla yeni Anayasa’

Kılıçdaroğlu, burada Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Çağrıyı yapanların önce Anayasa’ya uyması lazım” dedi ve ekledi:

“Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasi partiyle hangi anayasa değişikliğine oturacaksınız. Önce şunu söyleyecekler; ‘Seçim meydanlarında söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür diliyoruz, mülakat konusunda özür diliyoruz. Montaj videolar yaptık, özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz buyurun gelin anayasa yapalım.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.