Kılıçdaroğlu merak edilen bilekliğin hikayesini anlattı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merak edilen 'marteniçka' bilekliğinin hikayesini anlattı. Kılıçdaroğlu, bilekliği bir toplantıda Kızılay'da eskiden il başkanlığı yapan bir kadının taktığını söyledi.

Siyaset 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinden paylaştığı videolu mesajda dikkat çeken ‘marteniçka’ bilekliğinin hikayesini anlattı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Halk TV’deki Liderler Masası programının ardından Kılıçdaroğlu’nun makam odasında gerçekleşen sohbetten bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoda, bir süredir bileğinde olan ve merak edilen marteniçka bilekliğini anlattı, “Eski Kızılaycılar ile bir toplantı yaptım. İl başkanlarıyla. İl başkanlığı yapan bir kadın bunu taktı. Leyleği bekleyeceğiz. Görünceye kadar kalacak burada. Leyleği görünce çıkaracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun 21 Mart 2023’te sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda bileğinde görülen ‘marteniçka’ dikkat çekmişti. Balkan geleneğinde Mart ayının başında takılmaya başlanan marteniçka, martipi ya da martenitsa bileklikleri o ay senenin ilk leyleği görüldüğü zaman çıkarılıp meyve veren bir ağacın dalına bağlanıyor. Mart ayında leylek görürseniz ve bileğinizde marteniçka varsa dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor.

Kılıçdaroğlu evinin mutfağından seslendi: Ülkeyi Erdoğan’dan kurtardıktan sonra emekli olacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.