Kılıçdaroğlu, Erdoğan-Özel görüşmesinden pek memnun değil

CHP’nin eski genel başkanı Kılıçdaroğlu haftaya yapılması beklenen Erdoğan ve Özel görüşmesine isim vermeden şerh düştü: Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir.

Siyaset 25 Nisan 2024

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM’de görüşmesine ve haftaya daha kapsamlı bir görüşme yapacak olmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, ‘Sarayla müzakere yapılmaz, mücadele edilir’ dedi.

23 Nisan’da TBMM’de verilen resepsiyon kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Erdoğan kısa bir görüşme yapmıştı. İki lider gelecek hafta ayrıntılı bir görüşme yapmak için de konuşmuştu.

Tepkisini şiirle de gösterdi

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu görüşmeye Adnan Yücel’in şiiri ile tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi;

Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

Menekşelerde açılır üstümüzde

leylaklarda güler.

Bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler…”

Erdoğan ile Özel Anayasa konuşacaklarErdoğan ile Özel Anayasa konuşacaklar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.