Sakık’ın Kürtçe anons sorusuna bakandan ‘resmi dil’ yanıtı

Sırrı Sakık’ın havalimanlarında Kürtçe anons konusunda bir çalışma olup, olmadığına ilişkin sorusuna Bakan Uraloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe” diyerek yanıt verdi.

Siyaset 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdulkadir Uraloğlu’na 17 Ekim’te yazılı soru önergesi verdi. Sakık, Uraloğlu’na “Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı havalimanlarında Kürtçe hizmet vermek gibi bir çalışmanız var mı” diye sordu.
Sırrı Sakık’ın sorusuna 8 Kasım’da yazılı olarak yanıt veren Uraloğlu “Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Türkçe, uluslararası havacılık dilinin ise İngilizce olması nedenleriyle tüm anons ve yönlendirmeler bu kapsamda yapılmaktadır. Uçuş bilgi, anons ve danışma hizmetleri uluslararası metinlere göre Türkçe ve İngilizce olarak yapılmaktadır” diye yanıt verdi.
Uraloğlu ayrıca sivil havacılık kullanılan resmi dilleri de “Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) tarafından sivil havacılıkta kullanılacak resmi diller İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince olarak belirlenmiştir” diyerek açıkladı.

İmamoğlu’nun ‘2019 ittifakı’ çıkışını Sırrı Sakık’a sorduk: Ne yürekleri yetti ne de birikimleriİmamoğlu’nun ‘2019 ittifakı’ çıkışını Sırrı Sakık’a sorduk: Ne yürekleri yetti ne de birikimleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.