Bakanlıkla davalık olan Tan Sağtürk’ün sağ kolunu mahkeme suçlu buldu

Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atanan Tan Sağtürk, Volkan Ersoy’u genel müdür yardımcılığına getirdi. 10Haber, Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanlığı ile davalık olduğunu yazdı. Mahkeme dünkü kararında Ersoy'u suçlu buldu.

Gündem 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Balet Tan Sağtürk, Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tan Sağtürk’ün genel müdür olarak atanmasının ardından “Çok büyük beklentilerimiz var” dedi. Gözler Tan Sağtürk’e çevrildi.

Genel Müdür Sağtürk, koltuğuna oturduktan bir hafta sonra Ahmet Volkan Ersoy’u genel müdür yardımcısı yaptı.

Ahmet Volkan Ersoy’un genel müdür yardımcılığı için imzalar atılırken…

10Haber, Ahmet Volkan Ersoy’un “kamuyu zarara uğrattığı” gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dava edildiğini yazdı.

Dava, Ahmet Volkan Ersoy’un Devlet Konservatuvarı Mezunları Dayanışma Derneği yöneticisi olduğu döneme ilişkin.

Türkiye’yi yurt dışında temsilen gidecek sanatçıların sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile eğitim çalışmalarındaki çeşitli giderler için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Konservatuvarı Mezunları Dayanışma Derneği banka hesabına 1999-2002 yıllan arasında gönderilen paradan bir kısmının “ amaca aykırı kullanıldığı” iddia edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 11 Kasım 2005 tarihinde Devlet Konservatuvarı Mezunları Dayanışma Derneği sorumluları hakkında Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davaya ilişkin mahkeme, 283.223,45 TL’nin dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı dernekten tahsili ile davacı olan Bakanlığa verilmesine karar verdi.

Ancak, Devlet Konservatuvarı Mezunları Dayanışma Derneği davada karar çıkana kadar kapandı. Dernek kapanınca mahkemenin kararı ortada kaldı. Bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı, dernek yöneticileri hakkında yeni bir dava açtı.

Tan Sağtürk’ün sağ kolu bakanlıkla davalık çıktıTan Sağtürk’ün sağ kolu bakanlıkla davalık çıktı

Mahkeme, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da aralarında bulunan davalıların 283.223,45 TL’yi ödemesine hükmetti.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, 17 Şubat 2023 tarihinde mahkemeye bir bilirkişi raporu ulaşmıştı. Bu raporda, “Takdiri Sayın Mahkemeye ait olmak üzere Derneğin sorumluluğunda olduğu tespit edilmiş 283.223,45 TL zararın, oluşmasında mevzuata aykırı işlem, eylemleri sonucu meydana gelmiş olduğu belirtilmiş Düzenleme Komitesi üyesi davalılar müteselsilen sorumlu olabilecekleri” tespit edilmişti.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy.

Bilirkişi raporunda “sorumlu” olarak yer alan isimlerden biri de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün  “genel müdür yardımcısı” yaptığı Ahmet Volkan Ersoy’du.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, 283.223,45 TL’nin yasal faiziyle birlikte, Ersoy’un da yer aldığı sorumlulardan alınıp Bakanlığa verilmesine karar verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.