Bu da zehirli baldız! Ablası boşansın diye ‘Eniştem bana tecavüz etti’ diye yalan söylemiş

17 yaşındaki E.Ç. eniştesinin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Enişte Levent K. üç ay hapis yattı. Adli Tıp'tan gelen raporda bunun somut delil bulunamadı. E.Ç. son duruşmada ifade değiştirdi: 'Yalan söyledim. Ablamın iyiliği için yaptım.'

Gündem 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Üsküdar’da yaşayan Levent K. ve eşi Remziye K . 18 yıllık evliydiler, iki çocukları vardı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı sürekli kavga etmeye başlamışlardı. Yine böyle bir kavga sonrası Levent K. gönlünü almak için  eşi Remziye K.’yi 15 Ağustos’ta dışarıya, eğlenmeye götürdü. Remziye K. da evde çocuklarına bakması için 17 yaşındaki kız kardeşi E.Ç.’yi çağırdı. Gece 3 gibi eve alkollü gelen çift yatak odalarına geçti. Daha sonra balkonda sigara içmeye çıktılar ama parasızlık yüzünden yine tartışmaya başladılar.

Bunun üzerine Remziye K.  evden dışarı çıktı. Üç-beş dakika sonra telefonla ablasını arayan E.Ç. abla eve geldiğinde “Eniştem bana tecavüz etti” dedi. Bu sözlerle şoke olan Remziye K. eşi Levent K.’ye saldırıp yüzünü çizdi. Onlar kavga ederken de E.Ç. de polisi aradı. Polisler enişte Levent K.’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Levent K. çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Eniştem bana tecavüz etti’

E.Ç. “Ablam dışarı çıktığında eniştem bana tecavüz etti” iddiasını  o gün savcılık ifadesinde de dile getirmişti.

Davanın duruşması dün 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü, üç aydır cezaevinde olan enişte Levent K. baldızı E.Ç.’nin iftira attığını belirterek “Yedi-sekiz ay önce bir erkek arkadaşı vardı. Ben onu uzak durması için dövdüm. Ondan dolayı böyle bir şey yapmış olabilir. Çünkü olaydan sonra E.Ç. bana ‘Sen göreceksin’ diyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Sanıktan sonra söz alan  E.Ç.’nin babası da “Sanıktan şikayetçi değilim, üç aydır cezaevinde, kızım ve torunlarım mağdur” dedi. Dahası Levent K.’nin eşi Remziye K. de kız kardeşinin doğru söylemediğini belirtti.

‘Ablamın iyiliği için yaptım’

Bunun üzerine gözler E.Ç.’ye çevrildi. SEGBİS aracılığıyla bilirkişi gözetiminde ifade veren E.Ç. bu kez şöyle konuştu:

“Geçmişte verdiğim ifade doğru değil. Çok pişmanım. Ablam ve eşi sürekli kavga ediyordu. Bu yalanı boşanmaları için söyledim. Ablamın iyiliği için yaptım. Daha önce söylediklerimin hepsi kurguydu.”

İfadeden sonra söz alan bilirkişi de E.Ç.’nin ifadesinin gerçeğe uymadığını söyledi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ön raporda da tecavüz belirtisi olmadığı için damat Levent K. aylarca hapiste kaldıktan sonra tahliye edildi.

Yaşlı kadına hastanede cinsel istismar: İstenen ceza belli olduYaşlı kadına hastanede cinsel istismar: İstenen ceza belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.