Barış Boyun dosyasından Murat Sancak’a saldırı çıktı: FETÖ’yü suçlamak, siyasete yaklaşmak için yaptık

Milano savcılığının dosyasındaki kayıtlara göre Barış Boyun, Murat Sancak’a 2015 yılında yapılan saldırıyı üstlendi, bunu işi FETÖ’ye yıkmak ve siyaset dünyasına yaklaşmak için yaptıklarını iddia etti.

Gündem 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İtalya’da yakalanan Barış Boyun hakkındaki Milano savcılığının hazırladığı yüzlerce sayfalık dosyada eski Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a 2015 yılında yapılan saldırı da yer aldı. Barış Boyun, Murat Sancak’ın arabasına ateş ettiklerini, olayı FETÖ’yü suçlamak ve siyaset dünyasına yaklaşmak için yaptıklarını iddia etti.

Türkiye ve Avrupa’da birçok silahlı saldırıda adı geçen, sokak ortasında cinayetler işleten, uyuşturucu kaçakçılığı ve silah ticaretiyle suçlanan Barış Boyun hakkında Milano savcılığının hazırladığı dosyada siyasetten mafyaya birçok kişinin adı geçti.

Milano savcılığının dosyasında Barış Boyun’un Avrupa’da devasa uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yaptığı ifade edildi. Boyun’un Avrupa’nın birçok ülkesinde silah ticareti yaptığı, makineli tüfeklerin, M16, Uzi, Glock gibi silahlarının deposunun İsviçre’de bulunduğu belirtildi.

Barış Boyun’u anbean izleyen İtalyan polisinin elde ettiği bilgiler ve dinlemeler ışığında Türkiye’deki mafya gruplaşmaları da ortaya çıktı. Barış Boyun’un Saralların lideri Alaattin Saral’ı öldürmeyi planladığı, hakkında yakalama kararı bulunan suç örgütü lideri olmakla yargılanan Sedat Peker ile görüştüğü görüldü. Barış Boyun İtalya’daki ilk gözaltı sürecinde Sedat Peker’in kendisine İtalyan bir avukat yönlendirdiğini iddia etti.

Barış Boyun’un bir konuşmasında “Devlet tüm Kürt mafya liderlerinin işini bitirirken Türk mafya liderlerini korur. Alaattin, Çakıcı, Sarallar, Sedat Peker hepsi Karadenizli” dediği kayıtlara geçti.

‘Saldırıyı FETÖ’ye yıkmak için planladım’

Milano savcılığının hazırladığı dosyada Barış Boyun’un eski Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a 2015 yılında yapılan saldırıyla ilgili konuşması da yer aldı.

Barış Boyun Sedat Peker’in Suriye’ye silah ticaretinde önemli rolü olduğunu iddia ettiği Murat Sancak’ın da içinde olduğu arabanın taranmasını kendisinin organize ettiğini söyledi.

Dosyaya geçen konuşma kayıtlarına göre Barış Boyun saldırıyı siyaset dünyasına yaklaşmak ve Fethullahçılar ile AK Parti’nin ayrı yol izlemeye başladığı günlerde olayı “FETÖ”yü suçlamak için yaptığını iddia etti.

Murat Sancak da ‘Olayın arkasında FETÖ var’ demişti

Murat Sancak 20 Ağustos 2015’te saat 10.00 sıralarında koruması Mehmet Karar ve şoförü İsmail Özay’la aracıyla evinden işine gitmek üzere hareket ederken saldırıya uğramıştı. Sahte plakalı araçtan inen maskeli iki kişi Sancak’ın bulunduğu araca art arda ateş etmişti.

Olayın ardından başta Sabah gazetesi olmak üzere birçok medya kuruluşu Sancak’a yapılan saldırının arkasında FETÖ’nün olduğuna dair haberler yayımladı.

Saldırının ardından dava açıldı ve Murat Sancak “Bu işin arkasında FETÖ var. Medya kuruluşu olarak FETÖ ile en çok uğraşan insanlarız” dedi. Dava altı yıl sürdü.

Murat Sancak’ın içinde bulunduğu araca silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davada mahkeme tutuklu sanık Turgut Üney’e toplam 33 yıl 6 ay 15 gün, iki sanığa ikişer ay 15’er gün hapis cezası verirken üç sanığın beraatine hükmetti.

Tarafların itiraz etmesi üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay olayda silahla defalarca ateş edilmesi ve araçtaki isabet yerlerini dikkate alarak eksik ceza tayini yapıldığını belirtti. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Turgut Üney için üç ayrı kişiye karşı ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 40 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Türkiye'deki mafyalar savaşının arka planını İtalyan savcıdan öğreninTürkiye’deki mafyalar savaşının arka planını İtalyan savcıdan öğrenin

İtalya’daki Barış Boyun dosyasını 10Haber açıyor: Bulgaristan'da uyuşturucu fabrikası, İsviçre'de silah deposu, Avrupa'da devasa nüfuz ağıİtalya’daki Barış Boyun dosyasını 10Haber açıyor: Bulgaristan’da uyuşturucu fabrikası, İsviçre’de silah deposu, Avrupa’da devasa nüfuz ağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.