Küçükçekmece’de silahlı saldırıya uğrayan Ak Partili Yeniay’dan çarpıcı iddialar

Ak Partili Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, Küçükçekmece’deki silahlı saldırı için kritik bir iddia gündeme getirdi: 2 şirket temsilcisi bir siyasetçiyle konuşurken beni öldüreceklerini söylemişler ve bu bana iletildi.

Siyaset 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ak Parti Küçükçekmece belediye başkan Adayı Aziz Yeniay Kanarya Mahallesi’nde ‘Mardinliler Buluşması’ adı altında seçim çalışması yaparken uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda yoldan geçen bir kadın ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından hükümetten “demokrasiye saldırı” tepkisi gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu saldırının hedefinde Yeniay’ın olmadığını öğrendiklerini söylemişti.

20 yıllık tanıdıktan: Başkanım n’olursunuz

Saldırıyla ilgili şikayetçi olan ve ifade veren Yeniay dün CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programında yeni bazı iddiaları dile getirdi.

Yeniay’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Cumartesi gününe gelmeden önce bir gün geriye sararsak bugün daha anlamlı hale gelecek. Cuma namazı sonrası cenaze namazına iştirak ettik. Tam ayrılırken kendisini tanıdığım biri yaklaştı ve kulağıma yapışarak başkanım sizi vuracaklar lütfen şu mahallelere gitmeyin, gece sokağa çıkmayın, uzun namlulu silahlarla saldıracaklar dedi. İnsanlar kendisini önemsetmek için de kullanabilir. Çok prim vermeyiz. Ben de bu bilgiyi kim veriyor size dedim. Başkanım ‘n’olursunuz’ dedi. Çevredekiler de duydu. Kendisini 20 yılı aşkın süredir tanıyorum.”

‘Seni öldürecekler’

“Yine bir isim zikrederek dernek ismi vereceğim. Bozkırlar Kafe. Oradaki şahıs yakın zamanda cezaevinden çıktı. Geçmişte siz ona yardımcı olmuşsunuz. Biri demiş ki Aziz başkana ulaş, falan şirketteki falan kişi konuşurken iki şirket temsilcisi kendi aralarında bir siyasetçiyle konuşurken iki saat toplantı yaptılar. Konuşmalarına şahit olmuş ve ‘seni öldürecekler’ dedi. Bana aktarılan bu. Saat üç sularında bana aktarılan bilgiyi aktarıyorum.

Israrla bırakmadı ‘Burada karar alındı, terör örgütleri sokaktaki torbacılar kullanılacak roketle dahi saldıracaklar’ dedi. Ben de ‘Ben seni severim bunlar abartma, bilgiler için teşekkür ediyorum ama makul olmak gerekir’ dedim. Kanarya Mahallesi’ne n’olur gitmeyin dedi. Bizim programımız iki-üç gün önceden belirlenir ve duyurulur. Sonuçta teşekkür ettim. Ciddiye almadım. İlçe başkanım ne iş bu adam dedi. Sonra arayayım bir kafam karıştı dedim. Aradım. İsim verdiği siyasetçi dışındakileri tanımıyorum. Yine ciddiye almadık bu kadar saçma bir şey olamaz dedik.”

Yeniay: Adli olup olmadığını nereden biliyorsunuz?

“Ertesi gün Kanarya’da Mardinlilerin dernek toplantısında seçim konuşması yapacağız. Konuşma yaptık fakat orada oturma yerimiz kapının girişinde. Şimdi değerlendiriyorum güvenlik olarak en zayıf yerde oturuyoruz. Soruları alayım dedim ve birinci soruyu denedim ve bitince çıkıyoruz dedim. Araç burada üçüncü turu atıyor. Bizim sivil memur arkadaşlarımız dışardaki alan güvenliği için çıkıyor, 20 saniye sonra biz çıkıyoruz. Biri bir saniye dedi ve dönünce memur arkadaşların üzerine doğru sokağa girmeden otomatik silahlarla atışlar başlıyor. Beş-altı saniye sürdü.

Güvenlik mensupları sokağa çıkmamış olsa direk sokağa gireceklerdi. Ateş edilme mesafesi benim göğüs hizam. O an sokaktaki günahsız bir kızımız kafasından kurşun aldı. Ağır yaralı. Ardından gariplikler dizisi başladı. Bunlardan biri içimizden biri kızımızın yanına gitti ve tampon yapıldı. Bu arada dernek başkanımız dışarı çıktı ve içeri girdi, bu bize yönelik saldırı değil, adi bir saldırı bizimle ilgisi yok, dedi. İlçe belediye ve büyükşehir belediye başkanı biz daha oradayken birer mesaj attı ve siyasi bağlantısı yoktur açıklaması geldi. Henüz devlet intikal etmemiş. Ben de sordum bu bilgiyi nereden aldınız diye.

Kendisiyle de konuştum sinirli bir üslup kullandım. Kendisinin de tanıdığı olan başka bir belediye başkanı beni aradı. Ona da sordum. Bu kadar saygısız Türkiye’ye yönetmeye talip olan insanların devletin bilmediği bilgiyi bilemez siz nereden öğreniyorsunuz ya da hedefi şaşırtmak mı istiyorsunuz, amacınız nedir diye sorduk. Yanıt alamadık. Buradan yeniden soruyorum. Adli olup olmadığını nereden biliyorsunuz. Yüzde 100 olarak söylüyorum, kanaatimiz şahsımıza karşı siyasi bir saldırıdır ve gündemi değiştirmek isteyenler ve onların maşaları harekete geçti.”

Küçükçekmece’deki silahlı saldırıda gözaltı dalgasıKüçükçekmece’deki silahlı saldırıda gözaltı dalgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.