Küçükçekmece’deki silahlı saldırıda gözaltı dalgası

AK Parti Küçükçekmece Belediye başkan adayının seçim çalışmaları sırasında düzenlenen, Erdoğan’ın ‘demokrasiye saldırı’, İmamoğlu’nun ise ‘siyasi değil’ dediği silahlı saldırıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul Küçükçekmece önceki gün hem paniğin, hem de siyasi tartışmaların merkezi haline gelmişti.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki Mardinliler Buluşması’na katıldığı sırada bir grup saldırgan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla ateş açmış, yoldan geçen Ebru Güneş adlı bir kadın ağır şekilde yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin İBB başkan adayı Murat Kurum’un ‘demokrasiye darbe’ olarak nitelendirdiği saldırıyı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik siyasilerin hedef almayan bir çatışma olarak değerlendirmişti.

Yedi kişi hâlâ aranıyor

Saldırının ardından kayıplara karışan saldırganlarla ilgili dün Adalet Bakanı Vedat Tunç’tan açıklama geldi.

Tunç olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Küçükçekmece Belediye Başkan adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili 12 şüpheli gözaltına alınmış, yedi şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Böyle tanıttılar: Mardin tanıtım gününde silahlı saldırıBöyle tanıttılar: Mardin tanıtım gününde silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.