İtalya’daki Barış Boyun dosyasını 10Haber açıyor: Bulgaristan’da uyuşturucu fabrikası, İsviçre’de silah deposu, Avrupa’da devasa nüfuz ağı

İtalya’da yakalanan Barış Boyun hakkındaki Milano savcılığının hazırladığı dosyada Avrupa'daki uyuşturucu ağı ve silah ticaretine dair çarpıcı tespitlere yer verildi. İtalyan savcılara göre Boyun'un İsviçre'de bir silah deposu var.

Gündem 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İtalya’da yakalanan Barış Boyun hakkındaki Milano savcılığının hazırladığı dosyada çarpıcı tespitlere yer verildi. 10 Haber’in ulaştığı dosyada Barış Boyun’un birçok Avrupa ülkesi ile Türkiye arasındaki uyuşturucu ve silah ticaretini yönettiği anlatıldı.

Türkiye ve Avrupa’da birçok silahlı saldırıda adı geçen, sokak ortasında cinayetler işleten Barış Boyun İtalya’nın Viterbo şehrinde 22 Mayıs’ta yakalandı. Operasyonu İtalyan ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği bildirildi. Boyun hakkında ‘organize suç örgütü kurmak’, ‘cinayet amaçlı silahlı çete kurmak’, ‘yaralama’, ‘yasadışı silah ve patlayıcı bulundurmak’, ‘silah kaçakçılığı’, ‘uyuşturucu kaçakçılığı’, ‘cinayet ve yasadışı göç’ suçlamaları bulunuyor.

Barış Boyun’un ismi 2022 yılında İtalya’da yakalanmasıyla Türkiye gündemine yeniden girmişti. Barış Boyun organize suç örgütünün Türkiye ve yurtdışında birçok silahlı saldırıdan sorumlu olduğu biliniyordu. Bu cinayetler silsilesinde sokak ortasında infazlar yapılmış, uyuşturucu baronları arasındaki mücadelede kanlı eylemlere imza atılmıştı.

Barış Boyun çetesinin en çok kullandığı suikast yöntemi motosikletli kiralık katillerdi. Boyun çetesi Sırp Skaljari Suç Örgütü’nün lideri Jovan Vukotiç’i trafikteyken kurşuna dizmiş, Boyunların önemli isimlerinden Emircan Yılmaz 2022 yılında Gürcistan’da öldürülmüştü. Üstelik Boyunlara bağlı altı kişi Yunanistan’ın başkenti Atina’da kurşuna dizilmişti.

İtalya’da hazırlanan Barış Boyun dosyası

Birçok ülkede etkin olan Barış Boyun hakkında İtalya’da yakalandıktan sonra Milano savcılığı tarafından kapsamlı bir dosya hazırlandı.

Dosyada Barış Boyun’un Avrupa’da devasa boyutta uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yaptığına dair tespitlere yer verildi. Milano savcılığının Barış Boyun’un telefon kayıtlarından edindiği bilgilere göre Boyun örgütü ‘MDMA’ adlı uyuşturucu hapın üretimi için Bulgaristan’da adeta bir fabrika kurmuş.

Barış Boyun’un Bulgaristan dışında İstanbul’da da uyuşturucu madde üretip Avrupa ülkelerinde satışını yaptığı ifade edildi. Boyun’un İstanbul’da ürettiği uyuşturucu hapların ticaretini Hollanda’da üretilen uyuşturucu fiyatlarıyla aynı maliyette yaptığına dikkat çekildi.

Barış Boyun’un Türkiye’de yaptığı uyuşturucu ticaretindeki merkezinin ise Ambarlı Limanı olduğu ifade edildi.

İsviçre’de silah deposu var

Milano savcılığının tespitlerine göre Barış Boyun ve örgütü Avrupa’daki silah ticaretinde de ciddi bir konumdaydı. Edinilen bilgilere göre Barış Boyun uyuşturucu ticaretinde veya tahsilatlarında nakit para verilmemesi durumunda ödemeyi silahla alıyordu.

Savcılığın tespitlerine göreBarış Boyun uyuşturucunun yanında silah satıcısıydı ve Avrupa’nın birçok ülkesinde silah ticareti yapıyordu. Barış Boyun’un M16, Uzi, Glock gibi makineli tüfek ve silahlarının deposu İsviçre’deydi. Savcılığın ifadelerine göre Barış Boyun devasa cephanesi ve örgüte bağlı kişilerle Avrupa’nın istediği her ülkede suikast düzenletebilirdi.

Barış Boyun’un Avrupa’daki müşterilerine özel yapım altın kaplama silah dahi ürettiği savcılık dosyasında yer aldı.

‘Avrupa’nın herhangi bir yerinde adamlarını silahlandırabilir’

Savcılık şu ifadelerle Barış Boyun örgütünün kapasitesini anlattı:

“Suç örgütünün ateşli silahlara erişiminin nasıl uluslar ötesi olduğunu ve birçok Avrupa ülkesini kapsadığını açıkça göstermesi açısından son derece önemlidir. Örgüt Yunanistan, daha sonra gördüğümüz üzere İsviçre, Almanya, Türkiye, İtalya ve Belçika’da etkin. Örgütün Avrupa çapında aktif ya da uykuda olan hücreleri var ve tüm bu hücreler çeşitli suçları işlemek ya da sadece kendilerini savunmak için çeşitli türlerde ateşli silahları kolaylıkla elde edebilirler.

Boyun cep telefonlarındaki konumları kullanarak bazı adamlarının belirtilmemiş bir eylem için gerekli silah ve teçhizatı teslim ve tedarik etmesini ayarlar. Yine bu bağlamda, şüphelinin AK-47 Kalaşnikof tipi saldırı tüfeklerini, kurşun geçirmez yelekleri ve tabancaları bulma ve transfer etme kolaylığı, soruşturma altındaki suç örgütünün ve Boyun’un kendisinin tehlikeliliğini doğrulamaktadır. Avrupa’nın herhangi bir yerinde, hatta Türkiye’nin herhangi bir yerinde, adamlarını herhangi bir ihtiyaç için silahlandırabilir ve donatabilir.”

Barış Boyun, Milano'da oturup Çorlu'da Sarallar'a ait fabrikayı yakıp bombayla saldırmaya hazırlanırken yakalanmışBarış Boyun, Milano’da oturup Çorlu’da Sarallar’a ait fabrikayı yakıp bombayla saldırmaya hazırlanırken yakalanmış

Sokak ortasındaki infaz çete hesaplaşması çıktı: Emri İtalya’dan Barış Boyun vermişSokak ortasındaki infaz çete hesaplaşması çıktı: Emri İtalya’dan Barış Boyun vermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.