Barışmaya ikna ettiği eşini 11 gün sonra öldürdü

Burcu Ayda dokuz yıllık eşi Mustafa Ali Ayda'dan ayrılmak isteyip Yozgat'ta ailesinin yanına yerleşti. Ama kocası onu "Ben değiştim, dört çocuğumuz var" diyerek ikna etti ve Bursa'ya geri götürdükten 11 gün sonra bıçaklayarak öldürdü.

Gündem 20 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan Burcu Ayda 2014 yılında Mustafa Ali Ayda ile evlendi. Çiftin aradan geçen dokuz yılda dört çocuğu oldu ama Mustafa Ali Ayda iddiaya göre uyuşturucu kullanıyor, üstelik kadına sürekli şiddet uyguluyor, hakaret ediyordu. Burcu Ayda da Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet edip eşi hakkında iki ay uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Uzaklaştırma kararının ardından genç kadın çocuklarını da alıp Yozgat’ta yaşayan ailesinin yanına yerleşti. Bu sırada eşinin de uzaklaştırma kararı bitti ve Mustafa Ali Ayda kadının kaldığı eve gitti, hep yapılageldiği gibi “Ben değiştim. Artık sana ve çocuklarıma zarar vermeyeceğim. Evimize gidelim” dedi, kadını ikna etti.

Ve Mustafa Ali Ayda Bursa’ya döndükten 11 gün sonra eşini sol göğsünden bıçakladı. Kadının ve çocuklarının çığlığını duyan komşular yardıma koştuğunda Mustafa Ali Ayda çoktan kaçmıştı. Kapının girişine gelen komşular kadını hemen oracıkta ağır yaralı halde buldu. Gelen sağlık ekipleri dakikalarca kalp masajı yapıp Burcu Ayda’yı hayata döndürmeye çalışsa da, kadın kaldırıldığı hastanede öldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kaçan Mustafa Ali Ayda’yı gelen bir ihbar üzerine cinayetten sekiz saat sonra merkez Osmangazi ilçesinde bir fırının bodrum katında saklanırken yakaladı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Mustafa Ali Ayda ifadesinde ailevi nedenler yüzünden çıkan tartışmanın ardından Burcu Ayda’yı bıçakladığını itiraf etti. “O gece kendisiyle konuşmak istedim. Bağırıp hakaret ettikten sonra mutfağa su içmeye gidince ben de onu bıçakladım” dediği öğrenilen Ayda çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anneleri gözlerinin önünde öldürülen dört çocuk ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına aldı. Ancak Mustafa Ali Ayda’nın babası Medeni Ayda devlet korumasını kabul etmedi, torunlarının bakımını üstlendi. Dedelerinin yanında kalan Ayda kardeşlere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü şimdi görevlendirdiği psikolog destek veriyor.

Evlenme teklifi aldı, ertesi gün uçurumdan düştü: Erkek arkadaşı şimdi cinayet sanığıEvlenme teklifi aldı, ertesi gün uçurumdan düştü: Erkek arkadaşı şimdi cinayet sanığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.