Doktora tecavüz eden başhekime 15 yıl hapis ve tutuklama

Kırklareli'deki özel hastanenin başhekimi odasında doktor E.V.'ye tecavüz etti. Kadın şikayetçi olunca gözaltına alınıp tutuklandı, ama bir süre sonra serbest bırakıldı. Üst mahkemelere taşınan davanın sonucunda başhekime 15 yıl hapis cezası verildi.

Gündem 17 Eylül 2024
Temsili fotoğraf.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde özel bir hastanede çalışan 35 yaşındaki yabancı uyruklu doktor E. V. 2020 yılında sevgilisinden ayrıldı. Bu nedenle hastanenin başhekimi 49 yaşındaki Abdullah Çiftçi de ‘rahatlaması’ için kadına ilaç verdi. İddiaya göre aynı ilaçtan birkaç saat sonra bir kez daha verdi, doktor o sırada acil serviste çalışıyordu. Çiftçi burada kadını akşam içki içmek için odasına da davet etti ve ısrarlar üzerine o da bir  bardak şarap içti. Başhekim ona bir kez daha ilaç alması için ısrar attı ve ilacı içince kadının durumu kötüleşti.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre E.V. kendisini kötü hissettiğini söyleyince Çiftçi odanın kapısını ve ışıklarını kapatıp kendisine sedye üstünde cinsel saldırıda bulundu. E.V. uyandığında tüm giysileri yerdeydi, başhekim de çıplaktı. Genç kadın olayın ardından Edirne’ye ailesinin yanına gitti, şikayetçi oldu.

Şikayetten sonra gözaltına alınan Abdullah Çiftçi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 19 Haziran 2020’de tutuklandı. Yargılama sürerken tahliye edildi. Suçlanan Çiftçi E. V. ile yaşadıkları cinsel birlikteliğin bu kişinin rızası ile olduğunu savundu. Kırklareli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde baktığı davada Çiftçi’ye E. V.’ye ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Dosya İstinaf Mahkemesi’ne gitti. İstinaf yerel mahkeme kararını bozdu, Dr. Çiftçi için de tahliye kararı verdi. Karar bu kez Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstinaf’ın kararını bozdu. Dosya bir kez daha İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi Yargıtay’ın bozma kararına uydu. Daire bugün görülen duruşmada 15 yıl hapis cezası verilen Dr. Çiftçi için tutuklama kararı verdi. Duruşmada hazır bulunan Çiftçi’nin cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Fransa bu davanın şokunda: 50 yıllık kocası onu 10 yıl boyunca ilaçla uyutup 83 başka erkeğin tecavüz etmesine izin vermişFransa bu davanın şokunda: 50 yıllık kocası onu 10 yıl boyunca ilaçla uyutup 83 başka erkeğin tecavüz etmesine izin vermiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.