Kafayı çekti, dekmancılık oynayıp etrafa kurşun yağdırdı

İstanbul'da Aziz Ç. bir binanın girişine saklanıp çatışıyormuş gibi etrafa kurşun yağdırdı. İçkili olduğu iddia edilen Aziz Ç.'nin kameralara yansıyan görüntüsünde kurşun yağdırırken etrafı gözetlediği görüldü.

Gündem 24 Nisan 2024
Aziz Ç. apartman girişinde kendi kendine çatıştı.

İstanbul Büyükçekmece’deki Celaliye Mahallesi İstasyon Caddesi’nde 38 yaşındaki Aziz Ç. bir binanın girişine sığınarak sokağa kurşun yağdırdı. Zaman zaman kapı aralığından etrafı gözetleyen, içkili olduğu iddia edilen Aziz Ç.’nin ateş etmeye aralıksız devam etmesi üzerine silah seslerini duyanlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi alıp rastgele kurşun yağdıran Aziz Ç.’yi yakaladı.

Olay yerinde yapılan incelemelerde 15 adet kovan, 10 adet mermi çekirdeği bulundu. Mermilerden üçünün farklı binalara isabet ettiği saptandı.

Olayda şans eseri can kaybı ve yaralı olmazken yakalanan Aziz Ç. sağlık kontrolü nedeniyle hastaneye götürüldü. Aziz Ç.’nin evinde yapılan aramada da 88 adet tüfek ve tabanca mermisi ile beş bıçak ele geçirildi. Aziz Ç. polis merkezindeki ilk sorgusunda olay yerinden ayrıldıktan sonra silahı attığını, ama tam olarak nereye attığını bilmediğini ifade etti.

Aziz Ç.’nin ifadesinin ardından serbest kaldığı öne sürülürken bir mahalle sakini “Benim burada çocuklarım var parka gidiyor geliyor, eve girip çıkıyor. Videolar var,a  içeriden sağa sola rastgele ateş ediyor. Bu normal bir şey değil, biz burada çoluk çocuğumuzu rahat bir şekilde dışarı salamayacak mıyız. Bu çocukların can güvenliği kalmamış oluyor. Yakalanıp neden salınıyor, salmışlar. Artık ne içtiyse, ne görüyorsa karşısında nereye ateş ettiğini de bilmiyor. Karşı binada kurşun izleri var, bizim binada bodruma girmiş ateş etmiş” dedi.

Emniyet 'Mahzen'de bulduğu silahları sergilediEmniyet ‘Mahzen’de bulduğu silahları sergiledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.