Bu bayram şehirler tıklım tıklım; İstanbul’da trafik kilit, iskelelerde bile kuyruk var

Bayram tatili için şehir dışına gidenler kadar gidemeyenler de var. Onlar da tatili değerlendirmek için deniz kenarlarını, ormanlık alanları tercih etti. İstanbul'un gözdesi adalar doldu taştı. Bununla beraber megakentte trafik de kilitlendi.

Gündem 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Adalara gitmek için bekleyen yolcular.

Ramazan Bayramı tatili memurlar için dokuz güne çıkarıldı. Tatili fırsat bilenler şehir dışına çıktı ama bir de yaşadığı yerden ayrılamayanlar var. Onlar da kentin daha önce gezemedikleri yerlerine yolculuk yapıyor. Çoğunlukla ormanlık alanları ve deniz kenarını tercih edenlerin iç göçü de en az kent dışına göç kadar hareketli.

Kadıköy’deki Adalar iskelesinde sabahın erken saatinde gelenler kuyruk oluşturdu.

Bunun bir örneği İstanbul’da yaşanıyor ve maviyle yeşilin birleştiği adalara vatandaşlar adeta akın ediyor. Kadıköy’deki Adalar iskelesindeki yoğunluk sıraya giren insanların sokağa taşmasıyla kendini gösterdi. Arkadaşıyla birlikte Adalar’a gitmek için kuyrukta bekleyen Elif Öztürk “Büyükada’ya gideceğiz, arkadaşımla orayı gezeceğiz. Daha sonra diğer adalara da geçmeyi düşünüyoruz. Bayağı kalabalık. İstanbul boş dediler ama yoğunluk var yine, arkada bayağı sıra var. Yarım saattir bekliyoruz” dedi. Aynı şekilde Kabataş İskelesi’nden Heybeliada ve Büyükada’ya gitmek için gelen vatandaşlar ve turistler ise tekneye binmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bakırköy sahilinde ailecek piknik yapan vatandaşlar.

İstanbul’da kalan vatandaşlar da sahillere akın etti. Bakırköy Sahilinde denizin ve güneşin tadını çıkardı. Kimi güneşlendi, kimi çocuklarıyla oynayarak vakit geçirdi. Sahilde vakit geçiren Orhan Haykır “Eskiden memleketimize falan gidebiliyorduk ama şu an kimsede öyle bir bütçe kalmadı” dedi.

Perşembe günü saat 17.07’de İstanbul’da trafik yoğunluğu.

Bu hareketliliğin elbette trafiğe de etkisi oldu. İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 60’ı geçti, vapur iskeleleri doldu.

AK Parti, CHP ve MHP’nin bayram ziyaretlerinde gündem: Trafoya kedi girmediAK Parti, CHP ve MHP’nin bayram ziyaretlerinde gündem: Trafoya kedi girmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.