AK Parti, CHP ve MHP’nin bayram ziyaretlerinde gündem: Trafoya kedi girmedi

AK Parti, MHP ve CHP bayram ziyaretleri yaptı. Gündemde 31 Mart seçimleri vardı. MHP'li Durmaz "Trafoya kediler girdi, o yüzden böyle oldu, demediler" diye konuştu.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Aylin Nazlıaka ve Hasan Sert.

Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar birbirini ziyaret ediyor, uzun zamandır görülmeyen dostların hali hatırı soruluyor. Bu geleneği her sene olduğu gibi bu sene de siyasi partiler sürdürmeye devam etti. CHP’nin programında 15 siyasi partinin ziyaretini kabul etmek vardı ve ilk misafiri de AK Parti oldu.

Ev sahibi CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Parti Meclisi Üyesi Alkım Denizaslanı ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Onur Topkul yer aldı. AK Parti heyetinde ise MKYK Üyesi Hasan Sert, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sena Aktürk ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Derya Çıraklı yer aldı.

Ziyarette ilk sözü CHP heyetine başkanlık Nazlıaka aldı ve sözlerine bayramların küslerin barıştığı özel günler olduğunu hatırlatarak başladı. Nazlıaka başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya dostluk, huzur, barış, kardeşlik duygusunun yükseldiği günler diledi. Açlık sınırını altındaki emeklilerin, şiddet sarmalı içindeki kadınların, gelecek kaygısı yaşayan gençlerin ve daha pek çok yurttaşın bayramın tadını gerçek anlamda çıkaramadığını belirten Nazlıaka bu yurttaşların sorunlarını çözmek ve bir sonraki bayramın tadını çıkarabilmelerini sağlamak için sorumluluk duygusuyla çalışacaklarını söyledi.

AK Parti heyetine başkanlık eden Hasan Sert de geride bırakılan seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilediklerini ifade ederek sözlerine başladı. Sert CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçirdiği operasyonlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini de iletti. Geçen dönemde yaşanan seller, depremler, Ukrayna krizi, Filistin’e yönelik saldırıları hatırlatan Sert sadece Türkiye’nin değil dünyanın zor bir dönemden geçtiğini, yaşanan olumsuzlukların dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de zorladığını kaydetti. Bu zorluklara karşı güçlü irade göstermek gerektiğini ifade eden Sert “Elimizden ne geliyorsa, performansınız neye yetiyorsa, ekonomik ve global şartlar neyi gerektiriyorsa halkımızı daha rahat yaşam standartlarını yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

AK Parti insanların kutuplaşmadan yorulduğunu söyledi

CHP’nin yerel seçimlerde ciddi bir başarı elde ettiğini belirten ve tebrik eden Sert “Şimdi daha iyi hizmetleri birbirimize yaklaşarak nasıl yapacağız? Bunun formüllerini geliştirmemiz gerekiyor. Halkımız bizden hizmet bekliyor. İktidarıyla, muhalefetiyle sırt sırta vererek bunu başarabiliriz” diye konuştu. Türkiye’nin sadece kendisi için yaşayan bir ülke olmadığını, Türkiye’den çok şey beklendiğini söyleyen Sert “Bu beklenen performansı sadece kendi halkımız için değil tüm dünya ulusları için hep beraber yapmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içinde iyi şeyler yapmak zorundayız. Kutuplaştırmayı -artık insanlar yoruldu- bırakıp birbirimize sarılıp ‘birlikte ne yapabiliriz’ diye göz göze, kap kalbe gelip bir şeyler çıkarmamız lazım. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Dünya uluslarının ihtiyacı var” dedi.

Daha sonra CHP de AK Parti’ye bayram ziyaretine gitti ve burada da Filistin gündeme geldi. Filistin’deki zulmün bir an önce durdurulmasını istediklerini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan “Dünyadaki tüm ülkeler tarafından mazlum insanların öldürülmesinin engellenmesini temenni ediyoruz. Bununla ilgili tüm adımların ivedi atılması konusunu da hem takip ediyoruz hem destek veriyoruz” diye konuştu.

Cumhur İttifakı da bayramlaştı

AK Parti Cumhur İttifakı ortağı MHP’yi de ziyaret etti. Onların gündeminde de 31 Mart yerel seçimleri vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlut Karakaya “Millet tarafından bir uyarı oldu mu? Evet, bir uyarı oldu. Uyarılar anlaşıldı. Millet iradesine karşı kimsenin diyeceği bir şey yok” derken AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız “Milletimizin mesaj verme kabiliyetine inanırız. Milletimizin verdiği mesajı anlamaya çalışacağız” dedi.

“Yerel seçimleri tek bir faktöre bağlamak ve değerlendirmek mümkün değil. Çok faktörlü bir seçimden bahsediyoruz” diyen Karakaya “İl genel meclisi üyeliklerine bakıldığında Cumhur İttifakı’nın öyle dendiği şekilde bir oy kaybı da söz konusu değil. Elbette kaybettiğimiz, yeni ilave ettiğimiz yerler var. Eksiklikler, fazlalıklar neyse üzerinde durulacak, çalışılacak. Cumhur İttifakı olarak denildiği şekilde oy kayması söz konusu değil” diye konuştu.

“Ağırlıklı olarak seçmen sandığa gitmeyerek gösterdi. Tabii bu, sonuçları görmemezlikten gelme anlamına gelmiyor. Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye kitlesel bir anlamda oy hareketinin olmadığını çok rahatlıkla söylemek mümkün. Kaybedilen belediye başkanlıklarını da baktığımızda her şeyde bir hayır vardır diyoruz” diyen Karakaya’dan sonra AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız söz aldı ve şunları söyledi:

“Hiçbir mazeret üretmeden ‘sonuçlar şöyle oldu, böyle oldu’ gibi tartışmalara mahal vermeksizin milletimizin iradesi budur. Milletimizin mesaj verme kabiliyetine inanırız. Milletimizin verdiği mesajı anlamaya çalışacağız. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmaksızın, ittifakımız çok büyük olgunlukla karşıladı.”

MHP’den AK Parti’ye bayram ziyareti.

Daha sonra MHP de AK Parti’ye bayram ziyaretine gitti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ağırladı. Türkiye ile İsrail arasındaki ticarete yönelik eleştirilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını söyleyen Durmaz “Dünya’nın göz önünde bir soykırım yapılıyor. Bir terör devletiyle karşı karşıyayız. Türkiye, dünyada en fazla yardımı yaparken birilerinin bunu farklı değerlendirip istismar konusu yapması kabul edilebilir bir durum değil. Cumhurbaşkanımızın gayretlerinin ve attığı, atacağı adımların sonuna kadar arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Seçimlerin geriden kaldığını ve dört yıl boyunca Türkiye’nin istikrarlı şekilde faaliyetlerini sürdürebileceğini söyleyen Durmaz’ın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur da “Önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz geçirilecek olan o süreçte güçlü bir şekilde yolumuza devam edip milletimiz için, 85 milyonun her bir ferdi için çalışmaya, üretmeye, gayret etmeye, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Sadir Durmaz da “Bu seçimde ilk defa birileri seçim sonuçlarına çok itiraz etmedi. ‘Tek adam rejimi var. O yüzden böyle bir sonuç çıktı’ demediler. ‘Trafoya kediler girdi, o yüzden böyle oldu’ demediler” ifadelerini kullanırken AKP Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur “Bizim demokrasi kültürünün yerleşmesi ve özümsenmesi noktasında gerçekten güzel örneklerimiz. Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak yaşayan ve hayata geçiren bir siyasi tecrübeyiz aslında” değerlendirmesi yaptı.

Bayram tatilinin ilk beş gününde 38 kişi trafik kazasında öldüBayram tatilinin ilk beş gününde 38 kişi trafik kazasında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.