5 kişinin ölümüne yol açan sürücü, çarpışma öncesi makas atma diye uyarılmış

Bayramın 3. gününde otomobiliyle makas atarak 5 kişinin ölümüne, 23 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İ. K'nin (19) kazadan sonra olay yerine dönüp durum tespiti yaptığı ortaya çıktı. Bundan sonra teslim olan ve doğum gününde cezaevine giren sürücünün silahlı fotoğrafı ise gündem oldu.

Gündem 7 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İzmir’de Kurban Bayramı’nın 3. gününde otomobiliyle makas atarak neden olduğu kazada bir ailenin yok olmasına neden olan Yusuf İ.K cezaevine girdi. Ancak 5 kişinin ölümü, 23 kişinin ise yaralanmasına neden olan olayla ilgili ortaya çıkan ayrıntılar gündem oldu. Korkunç kaza nedeniyle Makas Canavarı olarak anılan 19 yaşındaki sürücünün fotoğraflarından, olay anı ve sonrası sözleri tartışma yarattı.

Peki olay nasıl gerçekleşti? Kaza, 30 Haziran’da saat 19.30 sıralarında, Kısık Mahallesi İzmir- Aydın kara yolunda meydana geldi. Gaziemir’den Ayrancılar yönüne giden Özcan Özer yönetimindeki, içerisinde 11 kişinin bulunduğu otomobile, Yusuf İ. K’nin (19) kullandığı hafif ticari araç yandan çarptı. Özer’in kontrolünü yitirdiği otomobil, refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail A.’nın kullandığı yolcu minibüsüyle çarpıştı. Yusuf İ. K’nin ise otomobile çarptıktan sonra, kullandığı hafif ticari araçla hızla kaçtığı görülüyor.

Kazazedelerin durumu

Oksijen’in haberine göre, çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen jandarma ve polis ekipleri çevre güvenliğini sağladı. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde ise otomobilde bulunan Sibel Özer (54) ile Şengül Akbaş’ın (64) yaşamını yitirdiği, her iki araçta bulunan toplam 23 kişinin ise yaralandığı belirlendi. Yaralılar, ambulanslarla, çevre hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan sürücü Özcan Özer (57), oğlu Ali Alperen Özer (18) ile minibüste bulunan Mustafa Kemal Karaca da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 yaralının dışında, diğerleri ise tedavileri tamamlanınca taburcu edildi.

Kaza anı kamerada

Kaza anı, bir otomobilin araç kamerası tarafından da anbean kaydedildi. Görüntüde hafif ticari aracın Özcan Özer’in kullandığı otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı.

Olay yerini kontrol ediyor

Kaza nedeniyle ‘Makas Canavarı’ olarak anılan ve olaydan bir gün sonra teslim olan Yusuf İ. K’nin ifadelerinde ilginç detaylar yer alıyor. Genç sürücü babasına ait aracı alarak 3 arkadaşıyla birlikte, oturdukları Karabağlar ilçesinden Torbalı’ya mangal yapmaya gidiyor. Dönüş yolunda da önündeki aracı sollamaya çalışan Yusuf İ. K”nin araçta bulunan arkadaşları “Makas atma, süratli gidiyorsun” diyorlar. Ardından da araca çarptığını söylüyorlar. Fakat Yusuf İ. K “Çarpmadım, hafif sürttüm” diyor. Arkadaşlarını gidecekleri yere bırakan şüpheli, önce aracı Sanayi Mahallesi’ne bırakıyor. Sonra da kaza yaptığı yere dönerek olay yerini kontrol ediyor.

Doğum gününde cezaevine girdi

Yapılan kontrollerde alkolsüz olduğu belirlenen Yusuf İ.K’ye Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, makas atmaktan 4 bin 44 lira da ceza kesiliyor. ‘Makas canavarı’ ismiyle anılan Yusuf İ. K.’nın ehliyetini alalı henüz 1 yıl bile olmadığı da dikkat çekiyor. Adli işlemlerin ardından şüpheli 1 Temmuz günü adliyeye sevk edilip tutuklanıyor. 1 Temmuz, aynı zamanda Yusuf İ. K’nin 19 yaşına girdiği gün.

‘Oyuncak silah’ iddiası

“Yusuf İ.K. kimdir?” diye baktığımızda ise Karslı bir ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olduğunu görüyoruz. Anne Latife K. 57, baba Latife K. 53 yaşında. Ağabeyleri Alemdar ve İbrahim K. ise 25 ve 29 yaşındalar. Lise mezunu olan genç sürücü, ailesinin yanında aydınlatma işiyle uğraşıyor. Kazanın ardından yakınları her ne kadar ehliyetini alalı henüz 1 yıl bile olmadığını söylese de 18 yaşını doldurmadan önce de araba kullandığını söylüyor. Ailesine kaza sonrası ortaya çıkan eli silahlı fotoğraf sorulduğunda ise oyuncak silah olduğunu iddia ediyorlar.

'Makas attı 5 can aldı' başlığıyla izlediğiniz o kaza videosunda ölenlerin hikayesi‘Makas attı 5 can aldı’ başlığıyla izlediğiniz o kaza videosunda ölenlerin hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.