Belarus güzeli İstanbul’da kayıp mücevher peşinde

İstanbul'dan ülkesi Belarus'a uçan top model Polli Cannabis'in 20 bin euro değerindeki mücevherlerinin kaybolduğunu söyledi. İki havalimanına da suç duyurusunda bulunan Cannabis kayıp mücevherlerini bulmak için İstanbul'a geldi.

Gündem 1 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Belaruslu top model Polli Cannabis tarifeli seferle İstanbul’dan Belarus’a uçtu ve Minsk havalimanında teslim aldığı bavulundan piyasa değeri yaklaşık 20 bin euro olan mücevherinin eksik olduğunu fark etti. Mücevherlerinin İstanbul’da çalındığını iddia eden Cannabis “Valizi açtığımda mücevher kutularından biri yoktu. Bir diğer kutu bavuldaydı ancak içinde küpe, kolye ve kolye ucu yoktu. Bir avukat tutarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Belarus güzeli, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda ”Kayıp mücevherler sorunumu çözmek için İstanbul’a geldim” dedi.

Belaruslu top model Polli Cannabis kayıp mücevherlerini bulmak için İstanbul’da.

Belarus güzeli seçilen ve top modellik yapan 26 yaşındaki Polli Cannabis ülkesinin başkenti Minsk’e gitmek üzere 17 Kasım’da Fransa’nın Nice şehrinden İstanbul Havalimanı’na gelmişti. Uçuş öncesi bilet ve bagaj işlemini yaptıran Cannabis, Belavia Havayolları’nın B2786 sefer sayılı uçuşuyla 23.45 sıralarında ülkesine gitmişti.

Her iki havalimanından da şikayetçi oldu

4,5 saatlik uçuşun ardından Minsk Havalimanı’na inen Belaruslu güzel teslim aldığı bavulunu kontrol ettiğinde şoke oldu. İçinde pırlanta küpe ve kolyelerinin olduğu takı kutuları bavuldan çıkmadı. Çalındığı iddiasıyla havalimanındaki polise başvuran Polli Cannabis Minsk Havalimanı’ndaki incelemede sonuç alamayınca hırsızlığın uçuş öncesi yapılmış olması ihtimaliyle İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’nda polise giden Cannabis aynı gerekçeyle yeniden şikayetçi oldu.

Polli Cannabis, Belarus güzeli seçilmişti.

“Valizin kilitlerinin yanlış yerde, yanlış yönde olduğunu gördüm”

Belaruslu güzel olay günü uçuşuyla ilgili yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İstanbul Havalimanı’nda uçağa bineceğimiz sırada bir görevli geldi. Bize ‘uçağın dolu olduğunu, kabin içinde yeterli alan olmadığını ve el bagajlarının uçağın kargosuna konması gerektiğini’ söyledi. Ben de yanıma aldığım küçük bir valizimi bu nedenle görevliye verdim. Minsk’e vardığımda valizin kilidinin yanlış yerde, yanlış yönde olduğunu, valizi açtığımda mücevher kutularından birinin olmadığını gördüm. Bir diğer kutu ise bavuldaydı ancak içindeki küpe, kolye ve kolye ucu yoktu. Polise başvurdum, soruşturma başlattılar. Sadece Belarus kısmını araştırabilecekleri söylendi. Belarus polisinin yaptığı incelemede Minsk Havalimanı’nda olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi. Bunun üzerine İstanbul’a geldim. Yine şikayetçi oldum. Güvenlik kamerası görüntüleri izlendi, ancak burada da henüz sonuç çıkmadı. İstediğim şey sadece mücevher değil; havalimanları güvenli yerler olmalı. Başka yolcular da böyle olaylar yaşamasın istiyorum. Bir görevlinin bavulu uçuştan önce ya da sonra açıp içinden bir şeyler çalması inanılmaz bir şey? Uçuştan önce İstanbul’da çalındığını düşünüyorum. Bir avukat tutarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım.”

Cannabis’in şikayeti üzerine İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisin soruşturması sürüyor.

Süpermodel Evangelista: Artık yatağımda nefes sesi duymak istemiyorumSüpermodel Evangelista: Artık yatağımda nefes sesi duymak istemiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.