Belediye Başkanından SMS’li çözüm: Bizimle alakalı değil, bakanlık randevu vermedi

Kadıköylüler, inşaat seslerinden rahatsız oldukları için sürekli belediyeye şikayette bulunuyor. Belediye ise yetkinin kendisinde olmadığını belirterek bir yaptırımda bulunamadığını belirtiyor. Ancak artan tepkiler üzerine Belediye Başkanı çözümü Kadıköylülere SMS atmakta buldu.

Gündem 26 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul Kadıköy’de geç saatlerde oluşan  inşaat gürültüsünden şikayet eden vatandaşlar Kadıköy Belediyesi’ne sürekli şikayette bulunuyor. Özellikle Kadıköy Bağdat Caddesi bölgesinden şikayetler yoğun olarak geliyor. Bu soruna çözüm bulamayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı çözümü SMS ile vatandaşlara anlatmakta buldu. Şerdil Dara Odabaşı mesajda  inşaatlarda çalışma saatinin 10-00-22.00  olarak belirlendiği ve yetkinin Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nda olduğundan bir yaptırımda bulunamadıklarını belirtti. Ayrıca, Şerdil Dara Odabaşı sorunu çözmek için bakanlıktan  randevu talep ettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını da öne sürdü.

İşte Şerdil Dara Odabaşı’nın Kadıköylülere gönderdiği SMS:
“Sevgili Komşum,
İlçemizde geç saatlerde oluşan inşaat gürültüsü mağduriyetinizin farkındayız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği hükümlerine göre inşaatlarda çalışma saatleri 10.00-22.00 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle sizlerden gelen şikayetlere Kurum olarak bir yaptırım uygulama hakkımız ve yetkimiz maalesef bulunmamaktadır.  Sizlerin bu durum karşısındaki mağduriyetinizi görüşmek için Bakanlık’tan istediğimiz randevulara henüz bir cevap alamadık. En son tekrar yazılı olarak ‘acil randevu’ istedik. Kadıköy’de oluşan bu gürültü hepimizin ortak sorunudur ve bu konuda mücadele edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.”

Kadıköy’de scooter operasyonu başladıKadıköy’de scooter operasyonu başladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.